Vekrakos
Spartorama | «Πλήθων»: Εργατικά Πρωτομαγιά - Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνων

«Πλήθων»: Εργατικά Πρωτομαγιά - Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνων

Spartorama 03/05/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Οικονομία
«Πλήθων»: Εργατικά Πρωτομαγιά - Ημέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνων
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» συμμετέχει στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 6 Μαΐου 2021, ημέρα Πέμπτη
Οδός Εμπόρων

Η φετινή Πρωτομαγιά έχει ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. Τόσο η πανδημία της νόσου Covid-19 όσο και η οικονομική κρίση που ακολουθεί διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά δυσοίωνο τοπίο που θέτει σε πραγματικό κίνδυνο τη διασφάλιση των κεκτημένων 135 ετών στον χώρο της εργασίας και του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία, ετοιμάζεται να καταθέσει Εργασιακό Νομοσχέδιο ραμμένο στους νόμους της εργασιακής ζούγκλας με κατάργηση του 8ωρου και του πενθημέρου εργασίας, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με αύξηση υπερωριών, με γενίκευση της τηλεργασίας, με έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» συμμετέχει στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία στις 6 Μαΐου 2021, ημέρα Πέμπτη, και καλεί τα μέλη του στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνεται από τα σωματεία και τους συλλόγους στον προαύλιο χώρο του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας στις 10:30 π.μ. -τηρουμένων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας- για να δηλώσουμε,  από κοινού, την αντίθεσή μας σε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Η στάση που θα κρατήσει το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και διεθνώς, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, θα είναι ο καταλύτης για την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης και της αλλαγής του διεθνούς περιβάλλοντος στο οποίο κυριαρχεί η νεοφιλελεύθερη πρόταση οικονομικής πολιτικής.

 

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!


Οδός Εμπόρων