Vekrakos
Spartorama | Διαδικτυακά εγκαίνια της Έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και Μνήμες»

Διαδικτυακά εγκαίνια της Έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και Μνήμες»

Spartorama 15/04/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία Πολιτισμός
Διαδικτυακά εγκαίνια της Έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και Μνήμες»
Την Κυριακή, 18 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ., από την Πνευματική Εστία Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Την Κυριακή, 18 Απριλίου και ώρα 7.00μμ, στη Στέγη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου) θα πραγματοποιηθούν τα «διαδικτυακά» εγκαίνια της Έκθεσης «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ: Μνημείο και Μνήμες» με την τήρηση όλων των κανόνων του πρωτοκόλλου για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας. 

Πρόκειται για την Έκθεση που έχει αναπτυχθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2020 στη Στέγη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης,  όμως  η εξέλιξη της πανδημίας του Covid-19 αφενός την κράτησε μη προσιτή στο κοινό, αφετέρου μας ανάγκασε να προχωρούμε σε αναβολές επί αναβολών των εγκαινίων... Επειδή, όμως, όπως διαφαίνεται, η πραγματοποίηση  διαλέξεων και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία συμμετεχόντων δεν θα καταστεί δυνατή ούτε στο άμεσο, τουλάχιστον, μέλλον, η Εστία, θεωρώντας την επαφή με τον Πολιτισμό και τις Τέχνες στήριγμα -ιδιαίτερα σε χαλεπούς καιρούς-, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας και , με την σύμφωνη γνώμη των συνδιοργανωτών, να προχωρήσει στην πραγματοποίηση «διαδικτυακών» εγκαινίων, αλλά και να παράσχει τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στην Έκθεση –τουλάχιστον μέχρι να γίνει εφικτή η δια ζώσης επίσκεψή της από το ευρύ κοινό. 

Υπενθυμίζουμε πως με την έκθεση αυτή, πέραν των άλλων, αναδεικνύεται η ιστορική μνήμη ενός πολλαπλώς σημαντικού μνημείου - τοπόσημου της σύγχρονης Σπάρτης, η εξέλιξή του στον χρόνο και η σχέση του με την πόλη και τους κατοίκους της, μέσα σε ενάμιση αιώνα. Επιθυμία μας είναι η έκθεση να αποτελέσει αφορμή για την ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου για το Μουσείο και για τη σημασία του για την περιοχή, το παρελθόν και το μέλλον της. Διάλογο που, ούτως ή άλλως, καθίσταται επίκαιρος, λόγω της πρόσφατης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να αναλάβει τις δαπάνες της αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου. 

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Πνευματική Εστία Σπάρτης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ) και του Σωματείου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ», με τη στήριξη του Δήμου Σπάρτης και της ATLANTIC BULK CARRIES MANAGEMENT LTD. 

Στη μικρή -αλλά, συμβολική- αυτή εκδήλωση, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την δική σας παρουσία για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας -και όχι μόνον. 

Ευελπιστώντας πως θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε  στην πρόσκλησή μας, σας εκφράζουμε εκ των προτέρων τις ευχαριστίες μας για την αρωγή σας και την εκτίμηση εκ μέρους του Δ.Σ.


Οδός Εμπόρων