Vekrakos
Spartorama | Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας

Spartorama 01/04/2021 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Κοινωνία
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας
Διαδικτυακά εργαστήρια από το Μουσείο Αργυροτεχνίας και το Μουσείο Υδροκίνησης
Οδός Εμπόρων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (6-11/4) με θέμα «Υλικά εν δράσει», διοργανώνοντας διαδικτυακά εργαστήρια για ενήλικες.

Συγκεκριμένα:

  • Τετάρτη 7 Απριλίου (ώρα 16:00-17:15)

Διαδικτυακό εργαστήριο με τίτλο «Σχεδιασμός κοσμημάτων: Από το πρωτογενές υλικό στο χαρτί». Πώς αποτυπώνονται στο χαρτί με χρώμα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία ώστε να διαμορφωθεί το προσχέδιο του τελικού κοσμήματος; Ο Γιαννιώτης σχεδιαστής κοσμημάτων Δήμος Παπαδόπουλος παρουσιάζει βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον σχεδιασμό ενός κοσμήματος και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες δοκιμάζουν να αποτυπώσουν στο χαρτί τα δικά τους σχέδια.

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να στείλετε e-mail στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στη διεύθυνση mai@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. 

  • Παρασκευή 9 Απριλίου (ώρες 16:30-17:45)

Διαδικτυακό εργαστήριο κατασκευής κοσμήματος με τίτλο "trash pop art".  Με πρώτη ύλη τα μάλλινα νήματα, που άλλοτε χρησιμοποιούνταν στα διάσημα αρκαδικά υφαντά, οι «Στρίγκλες εν δράσει» καθοδηγούν τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν τα δικά τους ευφάνταστα κοσμήματα και να τα διακοσμήσουν με ανακυκλώσιμα υλικά της επιλογής τους.

Για τη συμμετοχή σας μπορείτε να στείλετε e-mail στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη διεύθυνση ymy@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. 

Οι 50 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή τους στα διαδικτυακά εργαστήρια. 

*Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, 105 58 Αθήνα
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr



  



Οδός Εμπόρων