Vekrakos
Spartorama | Η Εορτή του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Η Εορτή του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης

Spartorama 22/03/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία
Η Εορτή του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης
Στη μνήμη του προστάτη τους Αγίου Ευθυμίου Νεομάρτυρα του εκ Δημητσάνης
Οδός Εμπόρων

Τη μνήμη του  προστάτη  τους Αγίου Ευθυμίου Νεομάρτυρα του εκ Δημητσάνης (22 Μαρτίου 1814) τίμησαν με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Μυστρά, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου 2021, οι Γορτύνιοι της Σπάρτης.

Τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σκάγκος Εφημέριος της ιστορικής κι ενδόξου Ενορίας Μυστρά. 

Ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης κ. Ιωάννης Μητράκος σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Ευθυμίου, ενώ ευχαρίστησε, εκ μέρους  όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Αιδεσιμότατο π. Λάζαρο Σκάγκο για την πρόθυμη  φιλοξενία του, την κυρία Σαμπατάκου-Μητράκου Φωτεινή για την παρασκευή και προσφορά της αρτοκλασίας, την Αντιπρόεδρο κυρία Πασχαλίδη-Τσίτσου Ποτούλα για την παρασκευή και προσφορά κεράσματος σε όλους τους εκκλησιαζόμενους και σε όλους όσοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Ευθυμίου, τηρώντας με άψογο τρόπο τα προφυλακτικά περιοριστικά μέτρα για τη μη μετάδοση του κορονοϊού.

Καταλήγοντας ο κ. Μητράκος ευχήθηκε την επόμενη χρονιά να εορτασθεί η μνήμη του Νεομάρτυρα Ευθυμίου στη γενέτειρά του Δημητσάνα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια προ της πανδημίας.

Ο π. Λάζαρος Σκάγκος, επισφραγίζοντας τη λατρευτική σύναξη, ευχαρίστησε τους Γορτύνιους της Σπάρτης, γιατί επέλεξαν την Ενορία του Μυστρά για  την εορτή τους κι ευχήθηκε υπέρ υγείας όλων των Μελών και Φίλων του Γορτυνιακού Συνδέσμου κι ευόδωση κάθε δημιουργικού τους έργου.                                                                                                                                             

                                                                                                      

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Μητράκος Ιωάννης  

Ο Γραμματέας
Μπουλούγαρης Γεώργιος







  



Οδός Εμπόρων