Vekrakos
Spartorama | Φασαρίες, Εντάσεις και Mηνύσεις στην Δομή του Sparta Inn

Φασαρίες, Εντάσεις και Mηνύσεις στην Δομή του Sparta Inn - video

Spartorama 03/03/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική Προσφυγικό
Φασαρίες, Εντάσεις και Mηνύσεις στην Δομή του Sparta Inn
Οι «φιλοξενούμενοι οδηγούνται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σπάρτης όπου και θα διανυκτερεύσουν
Οδός Εμπόρων

Δυσάρεστη συνέχεια είχε το ζήτημα της τύχης των «φιλοξενουμένων» στο Sparta Inn (βλέπε και άρθρα εδώ).

Μετά την πάροδο δυο επιπλέον διανυκτερεύσεων των «φιλοξενουμένων» και μη βλέποντας ουσιαστική βελτίωση στη κατάσταση, η διεύθυνση του ξενοδοχείου, την Τετάρτη 3/3/2021, προχώρησε σε μήνυση κατά των παράνομων πλέον ενοίκων γεγονός που προκάλεσε, με εντολή του εισαγγελέα, την επέμβαση της αστυνομίας μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου. Συντονιστής της όλης κατάστασης, με πανθομολογούμενη θετική συνεισφορά, ήταν ο αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Ν. Τσιγαρίδης.

Από τις δύο η ώρα το μεσημέρι, με πλήθος αστυνομικών εντός του κτιρίου γίνονταν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την εκτόνωση της κατάστασης. Τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών δεν είχαν αλλάξει ουσιαστικά από την Δευτέρα το πρωί οπότε και έληξε η υποστήριξη φιλοξενίας από την πλευρά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη όταν ξαφνικά η ένταση εντός του ξενοδοχείου κορυφώθηκε. Οι «φιλοξενούμενοι» άρχισαν ξαφνικά να φωνάζουν και να κτυπούν τα τζάμια της τραπεζαρίας προκαλώντας έντονο θόρυβο. Σπρωξίματα φαίνονταν στο Lobby του ξενοδοχείου. Τα αποτελέσματα, αναπόφευκτα, ήταν να σπάσει ένα τζάμι (τα θραύσματα μαζεύτηκαν αμέσως από τις καθαρίστριες του ξενοδοχείου, προφανώς για να αποφευχθούν τραυματισμοί) και μία γυναίκα από τους «φιλοξενούμενους» υπέστη κάποιου είδους κρίση (πιθανότατα και κρίση πανικού μαζί), με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Σπάρτης με ασθενοφόρο. Μετά την πάροδο μιας ώρας τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στο τέλος αποφασίστηκε, χωρίς όμως την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη των «φιλοξενουμένων» η μεταφορά τους, με λεωφορεία, από το ξενοδοχείο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σπάρτης και η διανυκτέρευσή  τους εκεί, ευελπιστώντας στην οριστική αναχώρηση τους την Πέμπτη προς δομές του κέντρου. 

  • Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η παντελής έλλειψη παρουσίας παραγόντων της Δημοτικής Αρχής αλλά και των άλλων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο μόνος Δημοτικός Σύμβουλος που έδωσε το παρόν ήταν ο κ. Αγαθίας, δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ήταν σαν όλα τα παραπάνω να μην αφορούσαν την Σπάρτη και τους Σπαρτιάτες, αλλά ήταν θέμα «κεντρικής κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά ακουγόταν. Με άλλα λόγια, ναι μεν η πόλη ανέλαβε πρωτοβουλίες για να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα, αλλά όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι ανακάλυψε ότι το θέμα δεν την αφορούσε ακριβώς.
  • Αρνητική εντύπωση έκανε και η απουσία των βουλευτών του νομού, κυρίως των κυβερνητικών, έστω και με δημόσια δήλωση, ιδιαιτέρως του κ. Νεοκλή Κρητικού ο οποίος με δυο συνεχόμενα δελτία τύπου υποστήριξε ότι το θέμα της τύχης των «φιλοξενουμένων» ήταν λυμένο.
  • Τέλος προβληματισμό προκάλεσε η ρήση του Περιφερειάρχη κ. Νίκα, ο οποίος σε ερώτηση που του υπεβλήθη το μεσημέρι στο Διοικητήριο σχετική με το θέμα των φιλοξενουμένων στο Sparta Inn, μετά από σκέψη απάντησε «Θα λέγω πάντα ότι μπορώ… Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε γι’ αυτό».


Οδός Εμπόρων