Vekrakos
Spartorama | Εποικοδομητική ομιλία του παιδίατρου κ. Παρασκευά Κουτσοβίτη στις «Πνευματικές Διαδικτυακές Συζητήσεις»

Εποικοδομητική ομιλία του παιδίατρου κ. Παρασκευά Κουτσοβίτη στις «Πνευματικές Διαδικτυακές Συζητήσεις»

Spartorama 18/02/2021 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία
Εποικοδομητική ομιλία του παιδίατρου κ. Παρασκευά Κουτσοβίτη στις «Πνευματικές Διαδικτυακές Συζητήσεις»
«Να μιλάει η μητέρα στο Θεό και ο Θεός να μιλάει στο παιδί»
Οδός Εμπόρων

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 έλαβε χώρα η 9η συνάντηση των «Πνευματικών Διαδικτυακών Συζητήσεων» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου φιλοξενούμενος ήταν ο διακεκριμένος παιδίατρος κ. Κουτσοβίτης Παρασκευάς, με θέμα τη διαπαιδαγώγηση. Αφού αναγνώσθηκε και προβλήθηκε σε διαφάνειες το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, όπου περιγράφει τη θεραπεία της κόρης της Χαναναίας γυναίκας, ο ιατρός ξεκίνησε τη ομιλία του εμπνεόμενος από τη κραυγή της Χαναναίας γυναίκας για το παιδί της, αναφέροντας με ιδιαίτερο, μοναδικό αλλά και ξεχωριστό τρόπο τις ευθύνες των γονέων προς τα παιδιά, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους που μπορούν να τις διαχειριστούν. 

Στη συνέχεια επισήμανε, ως διαπαιδαγωγός, τις αλήθειες της Εκκλησίας μας που πρέπει να κατανοήσουμε εναγωνίως και σήμερα, καθώς είναι διαχρονικές, μάς οδηγούν σ’ έναν καλύτερο αγώνα και υπάρχει η αναγκαιότητα, σύμφωνα με τον ιατρό, διότι η εποχή μας καλλιεργεί την ανυπακοή, ευνοεί τον ανταγωνισμό, τη μαλθακότητα, την αβουλία και παράλληλα αμβλύνει τα ηθικά κριτήρια. Τόνισε επίσης τη συζήτηση στην οικογένεια, τη διάκριση μεταξύ σωστού - λάθους, τη προβολή του καλού και τη στηλίτευση του κακού, καθώς αν εφαρμοστούν τα παραπάνω, τα παιδιά μας θα αποτελέσουν εξαιρετικούς καρπούς. 

Ύστερα έκανε αναφορά στο κλάδο του αθλητισμού καθώς και μέσα από αυτόν προάγεται η αγωνιστικότητα, η αυτοπειθαρχία και η ομαδικότητα που θα πρέπει να είναι μέρος της καθημερινής τους δραστηριότητας. Τέλος, αφού διέκρινε και ως λύση τη προσευχή μέσα από τα λόγια του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου που διδάσκουν: «Να μιλάει η μητέρα στο Θεό και ο Θεός να μιλάει στο παιδί», δέχθηκε πλειάδα ερωτήσεων από τους αγαπητούς συμμετέχοντες, που εξέφρασαν τις απορίες και τις ανησυχίες τους, και με αυτές δόθηκε αφορμή για επισήμανση στο τρόπο της σωστής και ορθής διαπαιδαγώγησης. 

Ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, για τη τιμή της πρόσκλησης, καθώς και εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας, απευθύνθηκαν πατρικές ευχές και ευλογίες από τον Πανοσ. Αρχιμ. Ραφαήλ Τσάλτα στον ομιλούντα και στους παρευρισκομένους αδελφούς, για ένα όμορφο βράδυ.


immspartis.gr


Οδός Εμπόρων