Vekrakos
Spartorama | «Καλορίζικος!», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Καλορίζικος!», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 09/02/2021 Εκτύπωση Ελλάδα Κοινωνία Πολιτική
«Καλορίζικος!», από τον Βαγγέλη Μητράκο
Ο Γρηγόρης Ψαριανός μετακλητός σύμβουλος
Οδός Εμπόρων

Το τι σημαίνει πολιτικό ΡΟΥΣΦΕΤΙ το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός. Από καταβολής του ελεύθερου ελληνικού κράτους  κάθε κυβέρνηση «βολεύει» τα «δικά της παιδιά» σε βάρος της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της ισότητας των πολιτών, που «κατοχυρώνονται»  από το Σύνταγμα.

Μια παραφυάδα του πολιτικού ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ είναι και οι «μετακλητοί σύμβουλοι  - συνεργάτες» τους οποίους προσλαμβάνουν τα πολιτικά και κυβερνητικά πρόσωπα, δήθεν για να τους «συμβουλεύουν» στην άσκηση της πολιτικής τους, πρόσωπα τα οποία (ενώ προσφέρουν ΤΙ;) κοστίζουν πάνω από 1.000.000 ευρώ το μήνα στον Έλληνα φορολογούμενο.

Πρόκειται για ένα ρουσφετολογικό παράθυρο, το οποίο ανέχονται, διαιωνίζουν και χρησιμοποιούν (δυστυχώς) ΟΛΑ τα κόμματα.

Όταν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «ανεβεί στα κεραμίδια» και τη λιθοβολούσε για τις στρατιές των μετακλητών. Όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε τις δικές του στρατιές ημετέρων συμβούλων και ήταν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που «ανέβηκε στα κεραμίδια» και τον λιθοβολούσε. Τώρα, έχουμε (και πάλι) εναλλαγή στους ρόλους (η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στους θώκους της εξουσίας και ο ΣΥΡΙΖΑ «στα κεραμίδια»), χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος πολιτικής συνέπειας, απέναντι στον κόσμο, που δοκιμάζεται από όλα τα κακά της μοίρας του.

Μέσα σ’ αυτό το θέατρο σκιών είδαμε πρόσφατα και μια ηχηρότατη (όσο και προκλητική) πρόσληψη ενός ακόμα μετακλητού συμβούλου.

Πρόκειται για την πρόσληψη (από τον περασμένο Δεκέμβριο) του Γρηγόρη Ψαριανού, ως συνεργάτη  -πάντα στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους- στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου.

Ο Ψαριανός είναι αυτός ο ίδιος που πριν λίγα χρόνια έλεγε: «Παίρνουμε όλα τα λάθος μέτρα και τσεπώνουμε φράγκα για να διορίζουμε Καρανίκες» κι έκανε επερωτήσεις, ως βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, για «τις στρατιές των μετακλητών του Μαξίμου».

Είναι αυτός που ξεκίνησε από τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ, πέρασε από το ΚΚΕ Εσωτερικού, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΕΑΡ), τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και το ΠΟΤΑΜΙ, για να καταλήξει στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία για να τον αποκαταστήσει, μιας και δεν βγήκε βουλευτής, τον προσέλαβε ως μετακλητό σύμβουλο! Άλλωστε, τόσοι άλλοι αποτυχημένοι πολιτευτές, κατέληξαν σε θέσεις διοικητών σε νοσοκομεία, σε διοικήσεις διαφόρων οργανισμών και αλλού. Ο Ψαριανός θα ’μενε απ’ έξω;

Να τον χαίρεστε τον Ψαριανό! Καλορίζικος ο νέος σύμβουλος! Τα άνεργα Ελληνόπουλα, οι ξενιτεμένοι πτυχιούχοι, οι φτωχοποιημένοι Έλληνες, οι χρεωκοπημένοι καταστηματάρχες, εκείνοι που χάνουν τα σπίτια τους, οι απολυμένοι και οι άνεργοι, οι νέοι «δουλοπάροικοι» των ελαστικών σχέσεων εργασίας με τους μισθούς της ελεημοσύνης, οι απελπισμένοι συνταξιούχοι κλπ, κλπ κλπ, σας συγχαίρουν.

 

9-2-2021
Βαγγέλης Μητράκος


Οδός Εμπόρων