Vekrakos
Spartorama | Γραφείο Δημάρχου: Δεν έρχονται νέοι «φιλοξενούμενοι» στο Sparta Inn, αντίθετα φεύγουν οι παλιοί

Γραφείο Δημάρχου: Δεν έρχονται νέοι «φιλοξενούμενοι» στο Sparta Inn, αντίθετα φεύγουν οι παλιοί

Spartorama 05/02/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Προσφυγικό
Γραφείο Δημάρχου: Δεν έρχονται νέοι «φιλοξενούμενοι» στο Sparta Inn, αντίθετα φεύγουν οι παλιοί
Ο αριθμός των «Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας», έχει μειωθεί από τους 300 που ήταν πριν έξι μήνες, στους 240 σήμερα
Οδός Εμπόρων

Από το Γραφείο Δημάρχου εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Σχετικά με κάποια ανακριβέστατα δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ, ότι δήθεν «Έφθασαν στη Σπάρτη πούλμαν με νέους μετανάστες», που προκάλεσαν αναστάτωση σε (πολύ λίγους, ευτυχώς) συμπολίτες μας, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Ο αριθμός των «Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας» που φιλοξενούνται στο Sparta Inn, έχει μειωθεί από τους 300 που ήταν πριν έξι μήνες, στους 240 σήμερα.
  2. Τα πούλμαν ήρθαν με σκοπό να παραλάβουν τμηματικά τους φιλοξενούμενους για να τους μεταφέρουν στην Αθήνα, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να αποχωρήσουν οριστικά από το Sparta Inn και συνεπώς από τον Δήμο μας.

Υπενθυμίζουμε πως ύστερα από την, δύο φορές, παρέμβαση του Δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, κατά την διαμαρτυρία των φιλοξενουμένων στο Sparta Inn, συμφωνήθηκε με την εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) να αναλάβει ο ΔΟΜ την ασφαλή ομαδική μεταφορά των ενδιαφερομένων στην Αθήνα για την διεκπεραίωση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων και την αναχώρησή τους από τη Σπάρτη.

Ο Δήμος Σπάρτης τους εύχεται Καλή Συνέχεια στη νέα τους ζωή.

Από το Γραφείο Δημάρχου»


Οδός Εμπόρων