Vekrakos
Spartorama | Συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν καθήκοντα στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν καθήκοντα στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Spartorama 31/10/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Προσφυγικό
Συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν καθήκοντα στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Αποστολή τους η αντιμετώπιση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και της καταπολέμησης του διασυνοριακού εγκλήματος
Οδός Εμπόρων

Ορκωμοσία των προσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. 

Η Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας Πελοποννήσου τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, τονίζοντας πως «οι συνοριοφύλακες ανέλαβαν μια σπουδαία αποστολή: Αυτή της αντιμετώπισης του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και της καταπολέμησης του διασυνοριακού εγκλήματος. 

Και η αποστολή αυτή έρχεται, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, σηματοδοτώντας όμως για τους ίδιους, ένα νέο ξεκίνημα αλλά και την υποχρέωση να ασκούν τα καθήκοντά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την πατρίδα μας». 

Οι διοριστέοι/ες θα κληθούν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, σε Αστυνομικό Τμήμα των οποίων υπέβαλαν τις αιτήσεις συμμετοχής, για να ενημερωθούν για την πρόσληψη και τις λοιπές διαδικαστικές προϋποθέσεις. 

Επισημαίνεται ότι η προκήρυξη για πρόσληψη 266 Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία σε Περιφερειακές Ενότητες και Νήσους των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου εκδόθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ενίσχυση της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων με πρόσληψη προσωπικού», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας. 

Περαιτέρω, οι προσλήψεις 480 Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Ελληνική Αστυνομία σε Περιφερειακές Ενότητες των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συγχρηματοδοτούνται σε ποσοστό 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης στο πλαίσιο της Δράσης «Δομές και Λειτουργικότητα των Π.Κε.Κ.» και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.

anagnostis.org


Οδός Εμπόρων