Vekrakos
Spartorama | Αραχωβίτης: «Ισχυρός ΟΑΕΔ για ίσες ευκαιρίες αξιοπρεπούς εργασίας και όχι ψηφοθηρικά βολέματα»

Αραχωβίτης: «Ισχυρός ΟΑΕΔ για ίσες ευκαιρίες αξιοπρεπούς εργασίας και όχι ψηφοθηρικά βολέματα»

Spartorama 29/10/2020 Εκτύπωση Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Αραχωβίτης: «Ισχυρός ΟΑΕΔ για ίσες ευκαιρίες αξιοπρεπούς εργασίας και όχι ψηφοθηρικά βολέματα»
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα ενός ορθολογικού σχεδιασμού προγραμμάτων, που να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανέργων, των εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών
Οδός Εμπόρων

Συζήτηση σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με την αναπλ. προϊσταμένη του ΟΑΕΔ στη Σπάρτη Κυριακή Μπίσσια και το προσωπικό του Οργανισμού είχε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Σταύρος Αραχωβίτης, την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Ο βουλευτής άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις βελτίωσης που ανέπτυξαν οι εργαζόμενοι, τόσο σε θεσμικό όσο και σε επίπεδο εφαρμογής, για το ρόλο του ΟΑΕΔ καθώς και για τα προγράμματα που διαχειρίζεται.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα ενός ορθολογικού σχεδιασμού προγραμμάτων, που να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανέργων, των εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών. 

Ο Σταύρος Αραχωβίτης τόνισε ότι αν εφαρμοστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ, δεν θα συνεχιστούν οι δράσεις του  και η συνολική κοινωνική πολιτική που ασκεί, καθώς επίσης, μια τέτοια μείωση μπορεί να σημάνει το τέλος των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης. Η δε αναπλ. προϊσταμένη υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη χρήση του ακριβού διαδικτύου, ειδικά τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, που η εξυπηρέτηση του κόσμου γίνεται κατ΄ αποκλειστικότητα διαδικτυακά. 

«Ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουμε μια πολύπλευρη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, με την ανεργία να ξαναφουντώνει, είναι ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και στήριξης των ανέργων με εμπροσθοβαρή μέτρα και παροχή κινήτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση  των θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας», τόνισε από τη μεριά του ο βουλευτής. Και συμπλήρωσε: «Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό Δημόσιο Οργανισμό Απασχόλησης που να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανάλογα με τις ικανότητές τους και τις ανάγκες τους και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες και την πολιτική τους εξάρτηση».

Ο Σταύρος Αραχωβίτης  τόνισε τέλος πως χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση και όχι περικοπές των πόρων για να μπορεί ο ΟΑΕΔ να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας σε μία περίοδο αύξησης της ανεργίας και των κοινωνικών προβλημάτων. Συνεχάρη επίσης το προσωπικό του ΟΑΕΔ Σπάρτης για τις προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας, μέσα στις δεδομένες δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.





  



Οδός Εμπόρων