Vekrakos
Spartorama | «Δήμαρχε, τι χειριστές έχεις να χειρίζονται τα μηχανήματα του Δήμου;», από τον Μάρκο Ψαρρό

«Δήμαρχε, τι χειριστές έχεις να χειρίζονται τα μηχανήματα του Δήμου;», από τον Μάρκο Ψαρρό

Spartorama 24/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
«Δήμαρχε, τι χειριστές έχεις να χειρίζονται τα μηχανήματα του Δήμου;», από τον Μάρκο Ψαρρό
«Νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους! Το συντομότερο! Το ερώτημα είναι ποιος θα τα βάλει στη θέση τους;»
Οδός Εμπόρων

Έστειλαν από τον Δήμο τον ισοπεδωτήρα (grader), μετά από μία δεκαετία αιτημάτων και παραπόνων, να καθαρίσει τα ρείθρα, δηλαδή τα αυλάκια που δέχονται τα νερά της βροχής στον δρόμο που ανεβαίνει στο Παλαιοχώρι!

Και τι έκανε ο πανέξυπνος χειριστής; Δεν θα συζητήσω το γεγονός ότι από τα 2,5 χιλιόμετρα δρόμου έχει περάσει το πολύ τα 300 μέτρα! Όοοοχι! Το πρόβλημα είναι ότι αντί να καθαρίσει τα ρείθρα που υπάρχουν από τη μεριά της πλαγιάς για να δέχονται τα νερά που κατεβαίνουν από τις πλαγιές ή που μαζεύονται από τον δρόμο λόγω επικλήσεως, καθάρισε την άκρη του δρόμου προς την μεριά του γκρεμού! Και αυτός ο άνθρωπος πληρώνεται για αυτό το πράγμα που ΔΕΝ έπρεπε να κάνει! Και ταυτόχρονα έξυσε και το τσιμέντο του δρόμου και τον έκανε ακόμη πιο δύσβατο!

Ήθελα νάξερα πώς τους προσλαμβάνουν ως χειριστές, όταν μάλιστα σου λένε πως για να μπορέσουν να καθαρίσουν τα ρείθρα πρέπει να φέρουν τσάπα γιατί, άκουσον άκουσον, το λεπίδι του grader δεν γέρνει! Τότε τι grader είναι;

Συζητάμε για απίστευτες δικαιολογίες που δεν έχουν καμία τεχνική υπόσταση!

Δήμαρχε Σπάρτης Πέτρο Δούκα έχεις υπόψη σου τι τζιμάνια χειριστές έχεις να χειρίζονται τα μηχανήματα του Δήμου;

Θα σε παρακαλούσα να έρθεις μία βόλτα στο Παλαιοχώρι, πάνω από τα Καμίνια και το Ξηροκάμπι και να μου πεις αν εσύ θα μπορούσες να ανεβοκατεβαίνεις αυτόν το δρόμο κάθε μέρα με το αυτοκίνητό σου!

Και να μου απαντήσεις, εάν επειδή δεν θα έχουν καθαριστεί τα ρείθρα, σε κάποιο σημείο ο δρόμος καταστραφεί και κοπεί η συγκοινωνία ποιον θα πρέπει να κυνηγάμε, τον δήμαρχο ή τον χειριστή;

Επειδή είναι λίγοι οι ψήφοι στο χωριό δεν σημαίνει ότι πρέπει να «ψοφάνε» τα αυτοκίνητά μας ή εμείς, γιατί και εμείς πληρώνουμε και τέλη κυκλοφορίας αλλά και δημοτικά τέλη που είναι ίδια με τις ιδιοκτησίες στο κέντρο της Σπάρτης (που δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική πλατεία της Σπάρτης να έχει ίδια βάση υπολογισμού δημοτικών τελών με το Παλαιοχώρι)!

Νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους!

Το συντομότερο!

Το ερώτημα είναι ποιος θα τα βάλει στη θέση τους;


Μάρκος Ψαρρός
Από ανάρτησή του στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων