Vekrakos
Spartorama | Κυριακούλιας: «Κανένας πρόεδρος δεν φτιάχνει δικούς του νόμους»

Κυριακούλιας: «Κανένας πρόεδρος δεν φτιάχνει δικούς του νόμους» - video

Spartorama 13/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Κυριακούλιας: «Κανένας πρόεδρος δεν φτιάχνει δικούς του νόμους»
«Σας καλώ κ. Δήμαρχε να πάρετε θέση και να δώσετε οδηγίες συμπεριφοράς στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου»
Οδός Εμπόρων

Εκρηκτική φαίνεται να είναι η κατάσταση που επικρατεί του τελευταίους μήνες στις συνεδριάσεις του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις τον Ιούνιο του 2020 ο κ. Θανάσης Τσουλόγιαννης, προτάθηκε ως ο νέος πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας, μετά την παραίτηση της μέχρι τότε προέδρου, κας Δήμητρας Παπανικολάου

Η κα Παπανικολάου σε ομιλία της στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε πως της ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά από περιστατικό που σημειώθηκε σε βρεφικό σταθμό του Δήμου Σπάρτης. Η απόφαση της να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την εμπλεκόμενη υπάλληλο, βρήκε αντίθετα, τόσο μέλη της παράταξής της, όσο και μέλη του ΔΣ. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Κυριακούλια, Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης και μέλους του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, η κατάσταση είναι τουλάχιστον εκρηκτική, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς του νεοεκλεγέντος προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Θανάση Τσουλογιάννη. 

Πολλές είναι οι φορές που δεν συνεδριάζει το Νομικό Πρόσωπο, λόγω ελλείψεως απαρτίας, η οποία προέρχεται από την μη εμφάνιση των συμβούλων της πλειοψηφίας, ή συνεδριάζει παρανόμως, ή διακόπτεται η συνεδρίαση λόγω αποχώρησης ικανού αριθμού συμβούλων οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις ενέργειες του προεδρείου. 

Την όλη κατάσταση περιέγραψε, αρκετά γλαφυρά ο κ. Π. Κυριακούλιας και κάλεσε τον κ. Δήμαρχο να πάρει θέση και να δώσει οδηγίες συμπεριφοράς στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου. Και συμπλήρωσε: «Με τον κ Τσουλόγιαννη δεν μπορούμε να βοηθήσουμε». 

Προηγμένως το θέμα έθιξε και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σ. Αργειτάκος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα μπάχαλο γενικώς. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Δεν μπορεί στον παιδικό σταθμό από 50 - 60 παιδιά που ήτανε να φτάσουμε να έχουμε 14 στη Σπάρτη. Κάτι φταίει». 

Επανέλαβε ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν εισακούεται. Συμπλήρωσε ότι είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένη όλη η υποδομή που έχει δημιουργηθεί από τον Δήμο και να μην χρησιμοποιείται προς όφελος των Δημοτών. 

Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να επισπεύσει την συζήτηση, και να φέρει το θέμα ακόμη και στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, οπότε και θα αρχίζει ο απολογισμός των πεπραγμένων για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της νέας Δημοτικής Αρχής. 



Υ.Γ.: Η αναφορά του κ. Κυριακούλια για τον «ποιόν μουτζώνουν και ποιόν δεν μουτζώνουν», έχει να κάνει με την παρακάτω ανάρτηση του κ. Τσουλόγιαννη στο FB. Η κρίση δική σας.



«Ότι και να γίνει ...την πλάτη μας θα βλέπετε και την ανοιχτή παλάμη του κόσμου που.... σας χαιρεταει. Καλό σαββατοκύριακο.»


  




Οδός Εμπόρων