Vekrakos
Spartorama | «Λίγο Χιούμορ με... Αυστηρότητα κι ένα Μπέρδεμα»

«Λίγο Χιούμορ με... Αυστηρότητα κι ένα Μπέρδεμα»

Spartorama 10/10/2020 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Πολιτική
«Λίγο Χιούμορ με... Αυστηρότητα κι ένα Μπέρδεμα»
«Αχ παππού... Εύχομαι τουλάχιστον μέχρι την 28η Οκτωβρίου να μην μου απαγορεύσουν να έλθω στο μνήμα σου να σου ανάψω το καντήλι»
Οδός Εμπόρων

Τώρα τελευταία πολλές διαδηλώσεις γίνονται. Δεν εξετάζω τους λόγους. Αυτό είναι ένα μεγάλο και ξεχωριστό ζήτημα. Υπάρχουν η δικαιοσύνη και οι νόμοι του κράτους. Διερωτώμαι όμως. Πως η πολιτεία επιτρέπει να αθροίζονται άνθρωποι στην Αθήνα κι αλλού, να κλείνουν δρόμους και να αποτελούν οι ίδιοι υγειονομική βόμβα σε μια εποχή που θέλουμε να μειώσουμε τα κρούσματα; 

Βρε μπας κι ο κορωνοϊός κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις και βάση αυτών γίνονται οι έλεγχοι; Μήπως η μεγάλη ψυχολογική φόρτιση των διαμαρτυρομένων διώχνει τον ιό; Τελικά ποιους θέλουμε να συλλάβουμε; Τους πραγματικούς παραβάτες των μέτρων, τους συναθροιζόμενους που με την ανοχή της πολιτείας παρακάμπτουν τα μέτρα, τον ιό τον ίδιο ή το μόνο που ενδιαφέρει είναι να «συλλάβουμε» την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση του κάθε Έλληνα φιλήσυχου πολίτη; 6.000.000 ευρώ για μάσκες της αποκριάς κι όχι προστασίας από κορωνοϊό πετάχτηκαν σε εποχή οικονομικής δυσχέρειας κι ούτε μια παραίτηση ούτε μια συγνώμη. 

Συγνώμη ξέχασα. Λεφτά υπάρχουν που έλεγε κι ένας τέως πρωθυπουργός. Κι εκείνα τα παγουρίνια των μαθητών. Όλα στο ίδιο χρώμα. Για να μην μπερδεύονται τα παιδιά και μεταδώσουν τον ιό... 

Μέσα σε όλα αυτά κλείσανε την άνοιξη τους ναούς απαγόρευσαν ακόμα και τις κωδωνοκρουσίες. Ας κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή, ας δώσουμε λίγο χρόνο στην επιστήμη έτσι ώστε μαζί με το εμβόλιο να μας απαντήσουν οι επιστήμονες στο ερώτημα που ταλανίζει τους Έλληνες αλλά κι ολόκληρη την ανθρωπότητα σχετικά με το αν μεταδίδεται ο ιός με τη Θεία Κοινωνία (που φθάσαμε...). 

Ευχαριστήθηκα πάντως με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος που ορθώς αισθάνεται προσβεβλημένη με το κλείσιμο των ναών ενώ τώρα βλέπει διάφορες κοινωνικές ομάδες για τους δικούς τους λόγους να διαδηλώνουν ελεύθερα. 

Πως είπατε; Δεν υπάρχει ανακοίνωση; Συγνώμη. Μπέρδεψα την επιθυμία μου με την πραγματικότητα. Με απόφαση του πρωθυπουργού (που φαντάζομαι ευχαρίστησε όλες τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις) ακυρώθηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. 

Αχ παππού... Εύχομαι τουλάχιστον μέχρι την 28η Οκτωβρίου να μην μου απαγορεύσουν να έλθω στο μνήμα σου να σου ανάψω το καντήλι. Είναι αλήθεια βέβαια, για να σου πω τα νέα παππού, ότι πήραμε επιτέλους τις γερμανικές αποζημιώσεις. 

Πως είπατε; Δεν τις πήραμε; Πάλι μπερδεύτηκα! Παρόλα αυτά φαντάζομαι πως με την ακύρωση της παρέλασης θα δώσουμε χαρά και στη φίλη του πρωθυπουργού μας και της Ελλάδος κα Μέρκελ. 

Μην φωνάζετε σας παρακαλώ. Η Πολιτεία κι η Αρχιεπισκοπή κοιμούνται. Κοιμούνται αυτοί και η ατυχία μας δουλεύει...

 

Ο Ονειροπαρμένος


Οδός Εμπόρων