Vekrakos
Spartorama | Περιττή και Άστοχη Συγγνώμη από τον Σταύρο Αργειτάκο προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για τη Λέξη «Μαϊντανός»

Περιττή και Άστοχη Συγγνώμη από τον Σταύρο Αργειτάκο προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για τη Λέξη «Μαϊντανός» - video

Ν.Μ. 16/09/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Περιττή και Άστοχη Συγγνώμη από τον Σταύρο Αργειτάκο προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για τη Λέξη «Μαϊντανός»
Μήπως η δικαίωση που νοιώθουν γι’ αυτό που απέρριψαν και δεν ψήφισαν, ισοσκελίζεται με την απογοήτευση που νοιώθουν γι’ αυτό που πίστεψαν και ψήφισαν;
Οδός Εμπόρων

Μια έκφραση που χρησιμοποίησε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Αργειτάκος, σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό Super TV, στάθηκε αφορμή για την έκφραση δημόσιας συγγνώμης εκ μέρους του, την οποία και απαξίωσε πλήρως ο κ. Δήμαρχος. 

Το σχετικό κομμάτι της συνέντευξης στην δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού κ. Φωτεινή Μακεδονοπούλου, την τοποθέτηση – απολογία του κ. Αργειτάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9/9/2020 και την απαξιωτική απάντηση του κ. δημάρχου μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. 

Όπως μπορείτε να συμπεράνετε κι εσείς, τα δεδομένα έχουν ως εξής: 

  • Η συνέντευξη δόθηκε την Δευτέρα 31/8/2020, την ίδια ημέρα που εορτάζονταν τα «Λεωνίδεια» και περίπου την ίδια ώρα, γι΄ αυτό και ο κ. Αργειτάκος αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών.
  • Ο κ. Αργειτάκος αναφερόταν στο γεγονός ότι ο κ. Δήμαρχος χρησιμοποιεί συχνά την έκφραση «για πρώτη φορά» και ανέφερε παραδείγματα όπου για τα σχετικά θέματα είχαν ασχοληθεί και άλλοι θεσμικοί φορείς, επί μακρόν, στο παρελθόν
  • Σε ερώτηση της κας Μακεδονοπούλου αν αυτή την έκφραση («για πρώτη φορά») έχει  χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, απάντησε με τη λέξη «μαϊντανός», θέλοντας να τονίσει ότι ο κ. Δήμαρχος την χρησιμοποιεί πολύ συχνά, την έχει δηλαδή «σαν καραμέλα».
  • Φυσικά η λέξη «μαϊντανός», αποκομμένη από όλο το νόημα της φράσης, ακούγεται απαξιωτικά όσον αφορά στο πρόσωπο του οποιοδήποτε και φυσικά και του κ. Δημάρχου. Αυτήν την ασάφεια εκμεταλλεύτηκαν κάποια δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν σε φιλικά προς τον κ. Δήμαρχο sites και άρχισαν να ψέγουν τον κ. Αργειτάκο για φτηνή και κακοπροαίρετη αντιπολίτευση.
  • Ο κ. Αργειτάκος, εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, και στις ανακοινώσεις, πριν συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ανέγνωσε τρισέλιδο κείμενο (το οποίο και κατέθεσε στο προεδρείο για να συμπεριληφθεί στα πρακτικά) αναλύοντας την κατάσταση, και ζητώντας -εκτός κειμένου- συγγνώμη από τον κ. Δήμαρχο για τον χαρακτηρισμό που του χρέωσαν.
  • Χαρακτηριστικό ήταν το ύφος του κ. Δημάρχου, ο οποίος απολύτως απαξιωτικά δήλωσε ότι δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, δεν ζήτησε καμία εξήγηση, δεν έχει δει την συνέντευξη του κ. Αργειτάκου, η οποία δόθηκε σε κανάλι που τον αντιπολιτεύεται και «μας περνάει γενεές δεκατέσσερις», ούτε πρόκειται να τη δει, και θεωρεί το θέμα λήξαν.
  • Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι το Super TV, είναι εκείνο το τηλεοπτικό κανάλι στο οποίο ο κ. Δούκας είχε αποκαλέσει τον δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη, κ. Κάππο, περίπου ηλίθιο (βλέπε και άρθρο εδώ). Εκτιμήθηκε πολύ τότε η ψυχραιμία του κ. Κάππου, όπως εκτιμάται και η μεγαλοθυμία του να περιορίζεται σε δεκατέσσερις γενεές μόνον. 

Μετά από έναν χρόνο θητείας της Δημοτικής αρχής, την χλιαρή έως ανύπαρκτη αντιπολιτευτική στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, τις μόνιμες επωδούς των τοποθετήσεων του αρχηγού της «έχουμε πολλά να πούμε αλλά θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα», πολλοί είναι οι πολίτες που ετοιμάζονται να απαντήσουν στο παρακάτω ερώτημα: 

Μήπως η δικαίωση που νοιώθουν γι’ αυτό που απέρριψαν και δεν ψήφισαν, ισοσκελίζεται με την απογοήτευση που νοιώθουν γι’ αυτό που πίστεψαν και ψήφισαν;

Προτού το ισοζύγιο ισοσκελιστεί, και η πόλη καταλήξει στο απόλυτο μηδέν και την πλήρη αποσύνθεση, ο κ. Αργειτάκος καλά θα κάνει να οργανώσει συντεταγμένο και συντονισμένο αντίλογο, γι’ αυτά που έγιναν και κυρίως γι’ αυτά που δεν έγιναν, στον θρυλούμενο Ετήσιο Απολογισμό που θα παρουσιάσει, όπως δήλωσε, η Δημοτική αρχή στα προσεχή Δημοτικά Συμβούλια. 

Τον καλούμε να μην αφήσει να περάσει άπρακτη και αυτή η μεγάλη ευκαιρία για εποικοδομητικό και δημιουργικό έλεγχο των πεπραγμένων της Διοίκησης της ταλαίπωρης αυτής πόλης.

 

Ν.Μ.


Οδός Εμπόρων