Vekrakos
Spartorama | Ερυθρός Σταυρός: Συγκροτεί ομάδα Εθελοντών στον τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών

Ερυθρός Σταυρός: Συγκροτεί ομάδα Εθελοντών στον τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών

Spartorama 09/09/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία
Ερυθρός Σταυρός: Συγκροτεί ομάδα Εθελοντών στον τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών
Το Περιφερειακό Τμήμα στην Σπάρτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Οδός Εμπόρων

Αγαπητοί μας συμπολίτες

Η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πόλη μας μέσα από το Περιφερειακό του Τμήμα είναι τόσο διαρκής όσο και αθόρυβη. Κάνουμε πράξη την εσωτερική μας ανάγκη, της αγάπης και της προσφοράς που τελικό αποδέκτη έχει τον άνθρωπο που χρειάζεται βοήθεια και αρωγή σε κάθε επίπεδο. Εκπαιδευόμαστε στην θεωρία αλλά και στην πράξη, έτοιμοι για κάθε δύσκολη στιγμή.

Όλα μας τα στελέχη, αποτελούν μέλη του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κυβερνητικού οργανισμού στην Ελλάδα  και δρουν εθελοντικά και άμεσα. Το έργο μας έχει βασικό στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την πολύπλευρη υποστήριξη ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το Τμήμα Υγείας του Περιφερειακού Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δρα αποτελεσματικά και με επιτυχία στον τομέα του, πολλά χρόνια στην περιοχή μας. Αποτελείται από γυναίκες και άνδρες που προσφέρουν κομμάτι της ζωής τους, στις ανάγκες της τοπικής – και όχι μόνο- κοινωνίας. Το Τμήμα αυτό, ανανεώνεται και στελεχώνεται συνεχώς με νέα μέλη αποδεικνύοντας ότι η πόλη μας, ανταποκρίνεται θετικά στο μεγαλείο του εθελοντισμού, προσφέρει και προσφέρεται στον άνθρωπο.

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριοποίησης το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης, δοκιμάζει την λειτουργία και ενός άλλου τμήματος – εξ ίσου σημαντικού- του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Συγκροτεί ομάδα Εθελοντών στον τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αναζητά νέους και νέες από 18-45 ετών για να στελεχώσει αυτή την ομάδα. Τα στελέχη αυτά, θα εκπαιδευτούν, από ειδικό εκπαιδευτή επί 8 μήνες δωρεάν και μετά από σχετικές εξετάσεις θα είναι έτοιμα να βοηθήσουν μαζί με άλλους φορείς, σε κατάσταση ανάγκης (σεισμό, φωτιά, πλημμύρα, ναυάγιο κλπ) προς διάσωση και διατήρηση της ανθρώπινης ζωής.

Καλούμε λοιπόν όσους -γυναίκες και άνδρες- πληρούν τις ηλικιακές προϋποθέσεις και συγκαταλέγουν τον εαυτό τους στους ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου, να ενισχύσουν και να στελεχώσουν αυτήν την προσπάθεια. Να εγγραφούν στους Εθελοντές στον τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης, μέχρι τις 8-10-2020 και στα γραφεία μας επί της οδού Βρασίδου 133 (τηλ. 2731021649, κιν 6936520521)

Όλα τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθαίνουν να ζουν αλλιώς!!! Μετά την εκπαίδευσή τους υπόσχονται να προστατεύουν την υγεία και την ζωή του ανθρώπου, να σέβονται την ανθρώπινη προσωπικότητα, να προσφέρουν πάντα εθελοντικά τις υπηρεσίες τους χωρίς διακρίσεις και να παραμένουν πάντα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πιστά, κοντά στους σκοπούς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κοντά στον άνθρωπο.

 

Για το Περιφερειακό Τμήμα Σπάρτης
Του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Η Πρόεδρος του ΔΣ
Ποτούλα Ορφανού


Οδός Εμπόρων