Vekrakos
Spartorama | Πρωτότυπο διήμερο στη Βαμβακού

Πρωτότυπο διήμερο στη Βαμβακού

Spartorama 07/08/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Μουσική
Πρωτότυπο διήμερο στη Βαμβακού
Παίρνουμε τα βουνά... μετά μουσικής
Οδός Εμπόρων

Νέες δράσεις ετοιμάζονται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βαμβακού. 

Το Σάββατο 08/08, στις 12:00, ένα καλοκαιρινό οικογενειακό «κυνήγι θησαυρού», θα λάβει χώρα στα μονοπάτια της Βαμβακούς. Γονείς και παιδιά 6-12 ετών εξερευνούν, ανακαλύπτουν, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και μαθαίνουν για τον κόσμο που μας περιβάλλει και τα πλάσματα που τον κατοικούν, παίζοντας μαζί! 

Στις 21:00, το βράδυ, στο σχολείο της Βαμβακούς, μπορεί κάποιος να γνωρίσει, μέσα από ήχους και μελωδίες, ένα ακόμη μέλος του μουσικού σχήματος Όρος Ensemble, που δημιουργήθηκε στη Βαμβακού, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας μουσικών, που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 


Μουσικά έργα, που διηγούνται ιστορίες, απαγγέλλουν ποιήματα, εκφράζουν σκέψεις και περιγράφουν εικόνες, θα πλημμυρίσουν το ορεινό τοπίο σε μια σόλο συναυλία βιολιού. 

Η Ειρήνη Κρικώνη θα παρουσιάσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα με κλασική μουσική συνθετών της εποχής της. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Καραγιαννακίδης στο τσέλο και Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης στο ακορντεόν. 


Μια πρωτότυπη δραστηριότητα αποκλειστικά για τους Βαμβακίτες ξεκινά με πρωτοβουλία της Vamvakou Re-vival. 

Ποιος ενδιαφέρεται να μάθει «από πού κρατάει η σκούφια του»; 

Ποιοι ήταν οι πρόγονοι του; Πώς έχει προκύψει το επίθετό του και πώς εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες; Ένας ενδιαφέρον τρόπος να ανακαλέσουν τις μνήμες τους και να δημιουργήσουν το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς τους, συνδέοντάς την ξανά με το χωριό τους! 

Στόχος είναι μέσω των συνδέσεων αυτών να διασωθεί η ιστορία των ανθρώπων και κατ’ επέκταση να καταγραφεί η ιστορία και του ίδιου του χωριού. 

Το έναυσμα της διαδικασίας/έρευνας θα δοθεί την Κυριακή 09/08, στις 20:00, στην πλατεία του χωριού, σε μια συζήτηση γύρω από τα γενεαλογικά δέντρα και τις μορφές τους. 


Όλο το Σαββατοκύριακο, στο σχολείο της Βαμβακούς, παιδιά κάθε ηλικίας, μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά, ενώ η ανοιχτή δανειστική βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμη σε όλους και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. 

Φυσικά, δεν μπορούν να λείπουν οι δραστηριότητες και οι περιηγήσεις στο βουνό και τη φύση, οι ξεναγήσεις στο χωριό, αλλά και τα μικρά γευστικά διαλείμματα στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο.


Οδός Εμπόρων