Vekrakos
Spartorama | Δίαυλος: Οι εκδηλώσεις του Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά ατά των Ναρκωτικών

Δίαυλος: Οι εκδηλώσεις του Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά ατά των Ναρκωτικών

Spartorama 28/07/2020 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Εκκλησία Κοινωνία Φιλοσοφία
Δίαυλος: Οι εκδηλώσεις του Κέντρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά ατά των Ναρκωτικών
Ομιλητής ήταν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Αναργύρων, π. Γρηγόριος Βαλτογιάννης, ο οποίος, περιηγήθηκε στα Ομηρικά Έπη, στα Βυζαντινά χρόνια και στις σελίδες της σύγχρονης λογοτεχνίας
Οδός Εμπόρων

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας «Δίαυλος», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποίησε, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης μια σειρά τριών ομιλιών – συζητήσεων στον υπέροχο προαύλιο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Ομιλητής και στις τρεις εκδηλώσεις ήταν ο Ηγούμενος της Iεράς Μονής Αγ. Αναργύρων, π. Γρηγόριος Βαλτογιάννης, ο οποίος, με τις μαγευτικές περιηγήσεις που πραγματοποίησε στα Ομηρικά Έπη, στα Βυζαντινά χρόνια και στις σελίδες της σύγχρονης λογοτεχνίας, ανέδειξε δεξιότητες ζωής που ενισχύουν την ψυχική ανθεκτικότητα. Στην τελευταία ομιλία της 20ης Ιουλίου, μας τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, κ.κ. Ευστάθιος, στον οποίο η Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Δίαυλος», κ. Παπαστάθη – Σοφού Ευγενία, απένειμε αναμνηστικό πάπυρο, ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού για την στήριξη του στο έργο του Κέντρου στην κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τον π. Γρηγόριο, που μας γοήτευσε με το λόγο του και τόσο απλόχερα μοιράστηκε μαζί μας γνώσεις, σκέψεις, προβληματισμούς, σε μία «συζήτηση για τη ζωή και ό, τι είναι ενάντιο σε αυτήν». Ευχαριστούμε ακόμα το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού και ιδιαίτερα το Διευθυντή κ. Ιωάννη Μπαγιώκο και το προσωπικό του Μουσείου, για την άψογη συνεργασία και τη φιλοξενία στον ατμοσφαιρικό υπαίθριο χώρο του. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό της Σπάρτης που μας τίμησε με την παρουσία και την ενεργό   συμμετοχή του στις συζητήσεις που ακολουθούσαν μετά το πέρας των ομιλιών, ζητώντας  συγνώμη που δεν ήταν εφικτό να δεχτούμε στο χώρο περισσότερο κόσμο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του  COVID-19.











  



Οδός Εμπόρων