Vekrakos
Spartorama | Σύσκεψη στην Π.Ε. Λακωνίας για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Σύσκεψη στην Π.Ε. Λακωνίας για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης

Spartorama 29/05/2020 Εκτύπωση Διατροφή Κοινωνία
Σύσκεψη στην Π.Ε. Λακωνίας για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης
Βερούτης: «Επιβεβαιώθηκε η καλή διάθεση συνεργασίας όλων των πλευρών, για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι να αποκτήσει η Σπάρτη ένα Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ένδοξης ιστορίας της»
Οδός Εμπόρων

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης αποτέλεσε το θέμα στη σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει της υπογραφής σύμβασης για τη μελέτη του εν λόγω Μουσείου, η οποία προαναγγέλθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. 

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, στη διάρκεια της σύσκεψης «επιβεβαιώθηκε η καλή διάθεση συνεργασίας όλων των πλευρών, για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι να αποκτήσει η Σπάρτη ένα Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ένδοξης ιστορίας της». 

Στην εν λόγω σύσκεψη -την οποία ο Θ. Βερούτης χαρακτήρισε «πολύ υψηλού επιπέδου»-, συμμετείχαν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας Ευαγγελία Πάντου, οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Σπάρτης Δημήτρης Λιακάκος και της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Παναγάκης, η μελετητική ομάδα που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων καθώς και στελέχη των υπηρεσιών οι οποίες εμπλέκονται στην διαδικασία υλοποίησης και εφαρμογής της μελέτης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.







  



Οδός Εμπόρων