Vekrakos
Spartorama | Σύμβαση για το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στη Σπάρτη

Σύμβαση για το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στη Σπάρτη

Spartorama 22/03/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία
Σύμβαση για το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης στη Σπάρτη
Σύσκεψη για το σύστημα διαχείρισης προορισμού (DMS)
Οδός Εμπόρων

Προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία στην Σπάρτη του Κέντρου Τουριστκής Πληροφόρησης υπογράφηκε σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου, στην Τρίπολη, μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και του δημάρχου Σπαρτιατών Πέτρου Δούκα. 

Στο μεταξύ, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον περιφερειάρχη, για τον συντονισμό της δράσης των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό υπηρεσιών και φορέων της Περιφέρειας. 

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη από τις Διευθύνσεις Τουρισμού και Ανάπτυξης, της «Πελοπόννησος» Α.Ε., η αρμόδια για τουριστικά θέματα περιφερειακή σύμβουλος Άννα Καλογεροπούλου, καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι του περιφερειάρχη. 

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το σύστημα διαχείρισης προορισμού (DMS) σε επίπεδο της Περιφέρειας, ενός προγράμματος που αφορά στην προώθηση του τουρισμού. Η χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματος -το οποίο σε μεγάλο βαθμό, μέσω προγραμματικής σύμβασης, διαχειρίζεται η Πελοπόννησος Α.Ε.-, ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα εμπλέκονται επίσης τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς. 

Όπως αποφασίστηκε, μετά από ένα μήνα περίπου θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την δημιουργία ψηφιακής – διαδικτυακής πλατφόρμας στην οποία θα ενταχθούν όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επισκέψιμοι τόποι, αρχαιολογικοί χώροι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς. 

Συζητήθηκε, τέλος, και το θέμα της επικαιροποίησης της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία -όπως γνωστοποιήθηκε- πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί, με περιεχόμενο που θα ανανεώνεται συνεχώς.

ppel.gr


Οδός Εμπόρων