Vekrakos
Spartorama | Ακόμη εκκρεμεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου - 7ου Νηπ/γείου Σπάρτης

Ακόμη εκκρεμεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου - 7ου Νηπ/γείου Σπάρτης

Spartorama 11/03/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Ακόμη εκκρεμεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου - 7ου Νηπ/γείου Σπάρτης
Επιστολή της «Επιτροπής Κατοίκων Ν. Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου - 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης»
Οδός Εμπόρων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ – ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ-7ΟΥ Ν/ΓΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ

 

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

ΚΟΙΝ:

    • κ. Δήμαρχο Σπάρτης
    • κ.κ. Αντιδημάρχους
    • Επικεφαλής Παρατάξεων

 

ΘΕΜΑ: «Οριστικοποίηση-διαμόρφωση της υπ’ αριθμ. 29/19-02-2020 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Σπάρτης περί « Ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης»

 

κ. Πρόεδρε, με την παρούσα επιθυμούμε να θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

Α΄: Για ποιο λόγο  στην υπ’ αριθμ. 29/19-02-2020 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Σπάρτης περί «Ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης» δεν έχει γίνει η προσμέτρηση των 8 ψήφων Αργειτάκου με τις 10 ψήφους των κατοίκων, ώστε να διαμορφωθεί η οριστική και νόμιμη απόφαση, η οποία, κατά πλειοψηφία (18 προς 12) εγκρίνει την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης και κατά συνέπειαν τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας με την περιφέρεια Πελοποννήσου για τον σκοπό αυτό;

Β΄: Πότε και με ποια διαδικασία θα αποκατασταθεί η σοβαρή αυτή εκκρεμότητα που αφορά εκφρασμένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;

Με δεδομένο ότι στη συνεδρίαση της 26-2-2020 προσκομίσαμε επίσημα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία πιστοποιούσαν ότι το έργο της Μελέτης του 6ου Δημ. Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 της Περιφέρειας Πελοποννήσου με εγκεκριμένο Προϋπολογισμό 469.362,37 ευρώ, οφείλετε να  προσμετρήσετε τις 8 ψήφους της παράταξης Αργειτάκου με τις 10 ψήφους που έλαβε η πρόταση των κατοίκων, αφού η θέση του κ. Αργειτάκου ήταν υπέρ των κατοίκων «αν υπάρχει χρηματοδότηση».

Στα πλαίσια αυτά κι εσείς μετά την ψηφοφορία απευθυνόμενος προς τον κ. Αργειτάκο είπατε (σύμφωνα με τα πρακτικά ) τα εξής:

«Οπότε θα διευκρινίσουμε αυτό και θα δούμε πού θα σας βάλουμε, Σταύρο».

Η θέση της παράταξης Αργειτάκου υπέρ της πρότασης των κατοίκων επιβεβαιώθηκε ΚΑΙ στη συνεδρίαση της 26-2-2020 από τον κ. Καρμοίρη Ι. (απόντος του κ. Αργειτάκου), ο οποίος, προηγουμένως, είχε λάβει γνώση του εγγράφου που πιστοποιούσε τη χρηματοδότηση του 6ου Δημ. Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου.

Αναμένουμε την απάντησή σας και φυσικά την αποτύπωση και οριστικοποίηση της 29/19-02-2020 απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Σπάρτης περί « Ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης».


Σπάρτη 9-3-2020
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ                                                            


Οδός Εμπόρων