Vekrakos
Spartorama | Εμπαιγμό, μεθόδευση και κοροϊδία σε σχέση με το μεταναστευτικό, καταγγέλλει η Ομάδα πολιτών «Η Σπάρτη σε καλεί»

Εμπαιγμό, μεθόδευση και κοροϊδία σε σχέση με το μεταναστευτικό, καταγγέλλει η Ομάδα πολιτών «Η Σπάρτη σε καλεί»

Spartorama 26/12/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Προσφυγικό
Εμπαιγμό, μεθόδευση και κοροϊδία σε σχέση με το μεταναστευτικό, καταγγέλλει η Ομάδα πολιτών «Η Σπάρτη σε καλεί»
Δηλώνουν ότι πλέον αναλαμβάνουν πιο ενεργή δράση και δεν μένουν άλλο στις συζητήσεις
Οδός Εμπόρων

Η Ομάδα πολιτών «Η Σπάρτη σε καλεί», εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

«Ο εμπαιγμός και η μεθοδευμένη προσπάθεια του δημάρχου Σπάρτης κυρίου Πέτρου Δούκα να κατευνάσει τα πνεύματα των πολιτών στην αντίδραση κατά της εγκατάστασης λαθρομεταναστών στην πόλη της Σπάρτης, και να μην μάθουν τι γίνεται με τους πρώτους λαθρομετανάστες που ήρθαν αλλά και το τι θα γίνει στην συνέχεια, επιβεβαιώθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο από την ομάδα πολιτών "Η Σπάρτη σε καλεί".

Καταθέσαμε αίτηση προς το δημοτικό συμβούλιο της 23/12/2019 με τις αντίστοιχες υπογραφές όπως προβλέπεται και με Αρ. Πρωτ. 26931 / 23-12-2019 με θέμα "οι νέες εξελίξεις του μεταναστευτικού" και όχι μόνο δεν μπήκε στα προ ημερήσιας διάταξης έτσι όπως ορίζει ο Νόμος αλλά δεν υπήρξε καθόλου ως θέμα. Στην προσπάθεια μας να μάθουμε για ποιον λόγο δεν έγινε δεκτή η αίτηση μας, όχι απλά μας αγνόησαν αλλά υπήρχε και σχετικός εμπαιγμός στο να μας απαντήσουν. Έτσι λοιπόν όχι μόνο μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά και τις δηλώσεις αλληλεγγύης προς τους λαθρομετανάστες από τον σύλλογο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς ζητά να φοιτήσουν τα παιδιά των λαθρομεταναστών στο 2ο δημοτικό σχολείο Σπάρτης, και με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά και με το σοβαρότατο θέμα υγείας αυτών καθώς δεν γνωρίζει κανείς αν έχουν εμβολιαστεί και περάσει τις σχετικές ιατρικές εξετάσεις όπως ορίζεται και για τα ελληνόπουλα.

Εδώ προκύπτει και θέμα ρατσισμού κατά των Ελλήνων.

Επίσης 16 ερωτήματα που έχουμε θέσει εδώ και καιρό στην πρόσφατη συνάντηση με τον δήμαρχο και αντιδημάρχους δεν έχουμε πάρει σαφείς έως καμία απάντηση και ας έχουμε κάνει άλλες δυο συναντήσεις με τον κ. Καρλαυτη όπου και ο ίδιος δηλώνει αναρμόδιος και δεν γνωρίζει τίποτα παρ΄ ότι τον έχει ορίσει υπεύθυνο στην επιτροπή με εκπροσώπους των ομάδων πολιτών για τα θέματα που αφορούν τους λαθρομετανάστες.

Για τις φήμες που μιλούν για δυο κρούσματα Μηνιγγίτιδας σε παιδιά των λαθρομεταναστών που βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο Σπάρτα Ιν αλλά και για το αν έρχονται κρυφά την νύχτα κι άλλοι λαθρομετανάστες και διαμένουν σε διαμερίσματα. Επίσης κατά πόσο γίνεται υγειονομικός έλεγχος στο ξενοδοχείο που διαμένουν καθώς μαγειρεύουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου με διάφορα σκεύη του εμπορίου και όχι στην κουζίνα του ξενοδοχείου και κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Ως εκ τούτου λοιπόν το ψέμα και η κοροϊδία από τον δήμαρχο αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο προς τους πολίτες της Σπάρτης έφτασε στο αποκορύφωμα και πλέον όπως προκύπτει όλοι γνωρίζουν από την αρχή και απλά θέλουν να κάνουν κοινώς την πάπια, ώστε να κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι και να πάρουν τα λεφτά που τους έχει τάξει η κυβέρνηση όσοι δήμοι δεχθούν τους λαθρομετανάστες.

Σαν πολίτες της Σπάρτης αλλά και της χώρας αυτής που είναι τόσο πολύ ταλαιπωρημένη όπως και ο ελληνικός λαός, που έχει ξεζουμιστεί με τους φόρους την μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και την ανεργία να χτυπά κόκκινο δεν θα ανεχτούμε άλλον εμπαιγμό και κοροϊδία από κανέναν, πλέον αναλαμβάνουμε πιο ενεργή δράση και δεν μένουμε άλλο στις συζητήσεις.

Εκ της ομάδας πολιτών
"Η Σπάρτη σε καλεί"»


Οδός Εμπόρων