Vekrakos
Spartorama | Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ», για το «6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ», για το «6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης»

Spartorama 20/12/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ», για το «6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης»
«Ο Σύλλογός μας ήταν εκείνος που πρώτος, από το 1986, έθεσε, το θέμα ανέγερσης του 6ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης...»
Οδός Εμπόρων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» καλεί τον δήμο Σπάρτης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες θεσμικές ενέργειες για να υλοποιηθεί η ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, η οποία εκκρεμεί επί δεκαετίες.

Ο Σύλλογός μας ήταν εκείνος που πρώτος, από το 1986, έθεσε, τεκμηριωμένα και με θέσεις επεξεργασμένες, το θέμα ανέγερσης του 6ου δημοτικού σχολείου Σπάρτης, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της τοπικής εκπαίδευσης και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της Σπάρτης. Το αίτημά μας αυτό το αγκάλιασε και το στήριξε ενεργά και η τοπική κοινωνία με αποτέλεσμα - ύστερα από συνεχείς και πολύχρονους αγώνες - να ιδρυθεί το σχολείο και να αγοραστεί το αναγκαίο για την ανέγερσή του οικόπεδο. Σήμερα, 33 ολόκληρα χρόνια μετά, το αίτημα παραμένει ενεργό και αδιαπραγμάτευτο, και η αναγκαιότητα του σχολείου, μέσα στις νέες συνθήκες, πιο επίκαιρη από ποτέ για τους παρακάτω λόγους:

  • Θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες δυο μεγάλων συνοικιών της Σπάρτης (Νέου Κόσμου και Ψυχικού) που στερούνται σχολείου.
  • Θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με την ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού της πόλης και την απελευθέρωση ζωτικών σχολικών χώρων, για τις ανάγκες αυτόνομης λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, εργαστηρίων, αιθουσών υπολογιστών, βιβλιοθηκών, γυμναστηρίων, ειδικών μαθημάτων, εκδηλώσεων, ειδικής αγωγής κλπ.
  • Θα αποσυμφορήσει σχολικές μονάδες που λειτουργούν με υπερβάλλον μαθητικό δυναμικό καθιστώντας τα, εκτός από δυσλειτουργικά και άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των μαθητών/τριών.
  • Θα δώσει ριζική λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των νηπιαγωγείων της πόλης, τα οποία λειτουργούν σε ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες.
  • Θα βελτιώσει σημαντικά τη συνολική κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών μονάδων που έχει ανάγκη η πόλη της Σπάρτης δίνοντας προτεραιότητα στο περιβάλλον και στη σωστή διαχείριση ενεργειακών πόρων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Καψάλης

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργία Μπολοβιτσιώτη


Οδός Εμπόρων