Vekrakos
Spartorama | Μήνυμα του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Μήνυμα του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Spartorama 11/12/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
Μήνυμα του βουλευτή Νεοκλή Κρητικού για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας και το μέλλον μας!
Οδός Εμπόρων

Στις 11 Δεκεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, γιορτάζουν τα παιδιά όλου του κόσμου, όλων των ηλικιών, όλων των φυλών.

Τα παιδιά όμως πρέπει να γιορτάζουν κάθε ημέρα! Ν’ απολαμβάνουν την αγάπη μας, τη φροντίδα μας, την έγνοια μας, όλες τις ημέρες.Τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν δικαιώματα που οφείλουμε με κάθε τρόπο να τα υπερασπιζόμαστε.

Δικαιούνται να ζουν σ’ έναν κόσμο χωρίς βία, χωρίς φτώχεια. Δικαιούνται να έχουν ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζουν. Δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στη γνώση, στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δικαιούνται να ζουν σ’ έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο, ειρηνικό. Δικαιούνται να ζουν με αθωότητα κι ανεμελιά. Να ζουν μέσα στην κατανόηση, την αγάπη, την ευημερία, τη χαρά.

Ας γίνει η 11η Δεκεμβρίου όχι μόνο μέρα γιορτής αλλά και προβληματισμού κι αυτοκριτικής αλλά κι ημέρα έναρξης μιας μάχης που όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε. Γιατί όλοι θέλουμε να κοιτάμε τα παιδιά στα μάτια και να έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ότι βάλαμε κι εμείς το λιθαράκι μας, ώστε τα παιδικά μάτια να χαμογελούν πλατιά!

Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας και το μέλλον μας!


Οδός Εμπόρων