Vekrakos
Spartorama | «Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου»: Το πάθος συναντά τον σκοπό και ο καρπός του έρωτα είναι τροφή για τις αισθήσεις

«Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου»: Το πάθος συναντά τον σκοπό και ο καρπός του έρωτα είναι τροφή για τις αισθήσεις

Πηγή 11/12/2019 Εκτύπωση Άνθρωποι!
«Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου»: Το πάθος συναντά τον σκοπό και ο καρπός του έρωτα  είναι τροφή για τις αισθήσεις
Άρθρο της Marilyn Harding στο Thrive Global
Οδός Εμπόρων

Οι διαφορετικές όψεις της φύσης στα βιο-λειτουργικά τρόφιμα μπορούν να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις και να δώσουν σημαντικά οφέλη στην υγεία!

Πάρτε μια στιγμή και φανταστείτε...

Φανταστείτε την έντονη γεύση του τζίντζερ στην γλώσσα. Αμέσως μετά, φρέσκο μοσχολέμονο … και έπειτα το βαθύ πράσινο πικάντικο του βασιλικού. Περιεργαστείτε αυτή την αίσθηση στην φαντασία σας, σε συνδυασμό με κάποια από τα κορυφαία βιολογικά ελαιόλαδα από την περιοχή της Πελοποννήσου στην Ελλάδα. Νιώστε τον ήλιο. Φανταστείτε τους ελαιώνες με τα ασημοπράσινα φύλλα να κυματίζουν στο ζεστό αεράκι. Άγρια λουλούδια στο έδαφος και δέντρα γεμάτα με λαμπερά λεμόνια και μοσχολέμονα. 

Γνωρίστε το ελαιόλαδο Gemstone, που κατατάχθηκε στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης Ελαιολάδων (EVOOWR 2019) στην κατηγορία Condimento – Flavored Olive Oils. Αυτή η διάκριση προκύπτει από την Παγκόσμια Κατάταξη του WAWWJ (Παγκόσμια Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Οίνου, Ποτών και άλλων).



  

Είναι η δεύτερη χρονιά που οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου διακρίνονται σε αυτή την θέση με gourmet αρωματικά ελαιόλαδα. Πέρυσι, το ελαιόλαδο Majestic, που ήταν το πρώτο από το οποίο ξεκίνησε η νέα σειρά αρωματικών ελαιολάδων, Olive Oil Jewels, κατατάχθηκε στην 1η θέση του EVOOWR 2018. 

Λεμονόχορτο και εστραγκόν συνδυασμένα με ένα αρμονικό μείγμα ελιών ποικιλιών Κορωνέικης, Καλαμών και Κουτσουροελιάς ξεχωρίζουν το Majestic, ενώ το Gemstone παράγεται σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό με ελιές ποικιλίας Κορωνέικης, Αθηνοελιάς και Καλαμών.

Η οικογένεια Σακελλαρόπουλου (τρεις γενιές) χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης, καθώς το 2018 και το 2019 ήταν οι πρώτες χρονιές που η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή 34 ελαιοπαραγωγικών χωρών.

 

Έμπνευση, Καινοτομία και Τεχνογνωσία 

Λεμονόχορτο και Εστραγκόν; Τζίντζερ, μοσχολέμονο και Βασιλικό; Πως προκύπτουν αυτοί οι συνδυασμοί και τι έρχεται ως επόμενο στην σειρά Olive Oil Jewels; Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος, 2η γενιά της επιχείρησης, ενημερώνει πως οι συνδυασμοί προκύπτουν έπειτα από χρόνια συζητήσεων στο οικογενειακό τραπέζι, εργαστηριακούς πειραματισμούς και από τις επαγγελματικές γνώμες των σεφ. 

Το Gemstone, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να παραχθεί και ξεκίνησε με τον βασιλικό, ένα αγαπημένο βότανο της οικογένειας, που υπάρχει σε αφθονία στους ελαιώνες. Χρησιμοποιούν μόνο premium έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, επιλέγοντας συνδυασμούς ποικιλιών που έρχονται σε αρμονία με τις γεύσεις. Τα βότανα, αρωματικά φυτά και τα φρούτα είναι αυτοφυή και προέρχονται κατά κύριο λόγο από τους ελαιώνες. Η οικογένεια διαθέτει μια λίστα βοτάνων με τα οποία πειραματίζονται ώστε να πετύχουν αρμονία, ισορροπία και γεύση. 

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου βρίσκονται στην Πελοπόννησο κοντά στην Σπάρτη Λακωνίας και απλώνονται κάτω από το επιβλητικό βλέμμα του Ταϋγέτου. Προερχόμενοι από τον παππού, ο πατέρας Γιώργος και ο γιός Νίκος (Χημικός Μηχανικός) διαχειρίζονται τους ελαιώνες και προσπαθούν να εκπληρώσουν ένα όραμα τόσο απέραντο όσο το βουνό στο υπόβαθρο. Είναι αφοσιωμένοι στην βιολογική καλλιέργεια, την οποία αναφέρουν ως ένα φυσικό συμβόλαιο που ορίζει την πορεία τους καθώς επιδιώκουν την αρμονία μεταξύ Φύσης και παράδοσης. 

Η οικογένεια Σακελλαρόπουλου λειτουργεί με αγάπη και απόλυτο σεβασμό προς την Φύση με επαγγελματισμό, τεχνογνωσία και διορατικότητα που τους έχουν προσφέρει 135 διεθνή βραβεία για τα ελαιόλαδα και τις επιτραπέζιες ελιές τους. Παράγουν, επίσης, βαλσαμέλαιο και μια σειρά χειροποίητων σαπουνιών και φυσικών καλλυντικών. 

Αυτό το οικογενειακό πάθος είναι ο λόγος για τον οποίο η 1η θέση στην Παγκόσμια Κατάταξη EVOOWR είναι μια τόσο πολυπόθητη βράβευση. Είναι μια κατάταξη όπου οι αριθμοί δεν λένε ψέματα και υποκειμενικότητα ή ευνοιοκρατία δεν υπάρχουν. Είναι αποκλειστικά μια κατάταξη αριστείας.

 

Τι κάνει αυτή την κατάταξη τόσο σημαντική; 

Στον σύγχρονο κόσμο της διαφήμισης – δεν ισχυρίζονται όλοι ότι είναι οι καλύτεροι ? Αυτή η κατάταξη εξισορροπεί το πεδίο με δίκαιους όρους, αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα. Είναι μια υπηρεσία για τους συνειδητοποιημένους αγοραστές που έχουν κουραστεί με τον θόρυβο των μέσων και θέλουν μόνο «τα δεδομένα». 

Συνολικά 12.092 δείγματα ελαιολάδων από 34 χώρες ελαιοπαραγωγούς παγκοσμίως συμμετείχαν στους 30 διαγωνισμούς που εξετάστηκαν φέτος. Οι διαγωνισμοί αυτοί έγιναν στις Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισραήλ, Αργεντινή, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία και στην Κύπρο. 

Δείτε πως λειτουργεί η κατάταξη. Μόνο διεθνείς διαγωνισμοί συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη. Οι διαγωνισμοί κατατάσσονται κατά ήπειρο και κατά χώρα. Από τους 30 διαγωνισμούς, ο πλέον σημαντικός είναι ο Mario Solinas Quality Award, που γίνεται από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου στην Μαδρίτη. Είναι ο διαγωνισμός με την υψηλότερη βαθμολογία, με έξι επιπλέον επίπεδα βαθμολόγησης διαγωνισμών κατά σειρά σημαντικότητας, με φθίνουσα βαθμολογία. 

Μόνο ελαιόλαδα διαφόρων κατηγοριών με βαθμολογία άνω των 160 πόντων κατατάσσονται ως κορυφαία παγκοσμίως. Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου έχουν λάβει βραβεία από την Νέα Υόρκη (NYIOOC), το Τόκυο (Olive Japan), το Λονδίνο και άλλα όπως η Κύπρος (Aristoleo Awards), το Ισραήλ (Terravolivo) και η Αργεντινή (Olivinus). 

Με συνολικά 1219 πόντους, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμώνται με την 2η θέση στην κατηγορία Καλύτερες Ελληνικές Εταιρείες Παραγωγής Ελαιολάδου (RANKING OF COMPANIES OF GREECE 2019). 

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου έχουν ένα μοναδικό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό; 135 διεθνή βραβεία γεύσης, ποιότητας και υγειοπροστατευτικών συστατικών των ελαιοπροϊόντων τους. 



  

«Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε βιολογικά ελαιόλαδα και ελιές υψηλής ποιότητας που να κατατάσσονται στην κατηγορία των βιο – λειτουργικών προϊόντων και το έχουμε καταφέρει. Αυτό σημαίνει ότι παρέχουν σημαντικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, πέρα από την συνήθη θρεπτική αξία. Αυτός είναι ο κύριος στόχος και η φιλοσοφία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου; θέλουμε να είμαστε συνειδητή επιλογή του καταναλωτή και όχι ευκαιριακή ή τυχαία.»
Νίκος Σακελλαρόπουλος 

Η τεράστια γκάμα προϊόντων των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου αποδυκνύει πως οι διαφορετικές πλευρές της φύσης στα βιο-λειτουργικά τρόφιμα μπορούν να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις και να δώσουν σημαντικά οφέλη στην υγεία! 

 

Εθνικός Θησαυρός

Η Ελλάδα φιλοξενεί πάνω από 200 ποικιλίες ελιάς και με πάνω από 6.000 είδη δυτικής χλωρίδας και περισσότερα από 1.000 ενδημικά είδη είναι ένα «φυσικό hotspot βιοποικιλότητας» δηλώνει ο Σταύρος Αραχωβίτης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Με αυτό τον πλούτο της φύσης, η οικογένεια Σακελλαρόπουλου εμπνέεται ασταμάτητα. Φανταστείτε ποιο Olive Oil Jewel είναι «στα σκαριά» για τον επόμενο χρόνο και για αυτά που ακολουθούν. Ναι ... απλά φανταστείτε. 

mh

 

Ενδιαφέροντα link 

EVOO World Ranking Awards 

Βραβεύσεις Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου 

Αυτό είναι ένα άρθρο που έγραψα για την HuffPost πριν από 2 χρόνια, όταν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου κέρδισαν το πρώτο τους Χρυσό Βραβείο στις επιτραπέζιες ελιές τους που αφορούσε αποκλειστικά το περιεχόμενο τους σε φαινολικές ενώσεις που προάγουν την υγεία, στα βραβεία Aristoleo Awards, 2017. 5 Ελιές την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα;

 

Προσωπικά σχόλια της Marilyn Harding: 

Από την προσωπική μου εμπειρία στην Ελλάδα εργαζόμενη με παραγωγούς ελιών, ειδικά αυτούς με το ήθος και την αφοσίωση στην φύση όπως των Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, συνειδητοποίησα ότι η Ελλάδα είναι μια ζωτικής σημασίας τράπεζα σπόρων αλλά και πόρος για φυσικά φαρμακευτικά φυτά και βότανα, στο παρόν αλλά και για το μέλλον. 

Υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση στην Ελλάδα πως είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευθεί αυτή η βιοποικιλότητα, καθώς άλλες χώρες μπαίνουν στην βιομηχανική γεωργία και στην περιοχή των GMO που ελέγχεται από παγκόσμια εταιρικά συμφέροντα και όχι από την υγεία και την ευημερία του κόσμου. Πρέπει να σεβόμαστε την απεριόριστη ιδιοφυΐα της φύσης και να αναζητούμε προϊόντα που παράγονται με αυτή την νοοτροπία. Απλά, μας κάνουν καλό. 

Είναι προνόμιο για μένα να γράφω για αυτούς τους οραματιστές και να υποστηρίζω τα λόγια του Ιπποκράτη:

«Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας.» 

 

Marilyn Harding
Συγγραφέας και επιχειρηματίας, παθιασμένη με την Υγεία και την Ευημερία, Συγγραφέας του "Exhilarated Life", στο Aristoleo North America, Aristoleo Ltd. Artemis Alliance Inc. 

imaginePhoto by Eli DeFaria on Unsplash

Πηγή: thriveglobal.com

Δημοσιεύθηκε 10 Δεκεμβρίου, 2019

Δείτε το αρχικό άρθρο εδώ


Οδός Εμπόρων