Vekrakos
Spartorama | Αραχωβίτης για τους μετανάστες: «Εξαφανισμένη από τη Λακωνία η Κυβέρνηση της εξαπάτησης»

Αραχωβίτης για τους μετανάστες: «Εξαφανισμένη από τη Λακωνία η Κυβέρνηση της εξαπάτησης»

Spartorama 30/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική Προσφυγικό
Αραχωβίτης για τους μετανάστες: «Εξαφανισμένη από τη Λακωνία η Κυβέρνηση της εξαπάτησης»
«Το μήνυμα ότι για να βοηθήσουμε τα νησιά, που φυσικά είναι απαραίτητο, μεταφέρουμε το πρόβλημα αλλού είναι το λάθος μήνυμα»
Οδός Εμπόρων

Υπάρχει παντελής απουσία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας της Σπάρτης από την Κυβέρνηση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους πρόσφυγες. Το χειρότερο δε είναι, οι σκηνές που είδαμε να εκτυλίσσονται τόσο κατά την έλευση των προσφύγων, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να υπάρχει εκεί κανένας εκπρόσωπος της Κυβέρνησης προκειμένου ν’ απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα. 

Πέραν του ότι είμαστε μια πόλη που έχει αποδείξει τον ανθρωπισμό της, στη συντριπτική πλειοψηφία της τουλάχιστον, η τοπική κοινωνία θέλει απαντήσεις. Κι εδώ έχουμε μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν απαντά, αλλά κρύβεται και εξαπατά για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους της κι όχι μόνο. Γιατί εξαπάτηση είναι και η στάση της πριν τις εκλογές στο Προσφυγικό, και η στάση της για το θέμα της φοροαπαλλαγής της μεσαίας τάξης, που τώρα αντί για ελάφρυνση βλέπουμε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και όπου υπάρχει μείωση φόρου είναι κοροϊδία σκέτη. 

Οι άνθρωποι αυτοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου και ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον. Δεν ήρθαν για να εγκλωβιστούν στο οποιοδήποτε σημείο της νησιωτικής ή της ηπειρωτικής Ελλάδας. Βλέπει κανείς να το βρίσκουν αυτό το καλύτερο μέλλον μ’ αυτόν τον τρόπο; 

Το μήνυμα που εκπέμπεται αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι το λάθος μήνυμα. Το μήνυμα ότι για να βοηθήσουμε τα νησιά, που φυσικά είναι απαραίτητο, μεταφέρουμε το πρόβλημα αλλού είναι το λάθος μήνυμα. Αυτή είναι η λύση του προσφυγικού; Ας μας το απαντήσει αυτό κάποιος, γιατί όλη η Κυβέρνηση είναι πραγματικά άφαντη.


Από Δελτίο τύπου του Βουλευτή Λακωνίας ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη


Οδός Εμπόρων