Vekrakos
Spartorama | Προβολές του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Προβολές του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Spartorama 25/11/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία
Προβολές του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού
Σάββατο 30 Νοεμβρίου και Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
Οδός Εμπόρων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (Πύργος, 30/11-7/12.2019), προβάλλει ένα διήμερο πρόγραμμα επιλεγμένων ταινιών για μικρούς και μεγάλους, ταυτόχρονα στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη και στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. 

Συγκεκριμένα,

  • το Σάββατο 30 Νοεμβρίου θα προβληθεί το επιλεγμένο πρόγραμμα ταινιών κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, χωρίς διαλόγους, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στο ευρωπαϊκό animation», το οποίο περιλαμβάνει 11 ευρωπαϊκές δημιουργίες που εκπροσωπούν όλο το σύγχρονο φάσμα και τον εκφραστικό πλούτο της τέχνης του animation.
  • Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η εναρκτήρια προβολή του φεστιβάλ, η συναρπαστική ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Σούπα Μόντο/Supa Modo» (Κένυα- Γερμανία, 2018, 74). Η ταινία είναι υποτιτλισμένη στα ελληνικά και απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 8 ετών και άνω.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών


  • Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 

«Σύγχρονες τάσεις στο ευρωπαϊκό animation» (Διάρκεια: 72’)


  • Η σάλπιγγα των αγγέλων (Martinus Klemet, Εσθονία, 2019, 3΄)

Πηγή έμπνευσης για την ταινία αποτέλεσε το λουλούδι σάλπιγγα των αγγέλων. Ένα από τα πολλά είδη του μπορεί να γονιμοποιηθεί μόνο από ένα κολιμπρί με πολύ μακρύ ράμφος που μπορεί να φτάσει στο κέντρο του άνθους και να πιει το νέκταρ του.

 

  • Athleticus (Nicolas Deveaux, Γαλλία, 2018, 2?2’15’’)

Όταν το ζωικό βασίλειο το ρίχνει στον αθλητισμό, περίεργα πράγματα μπορεί να συμβούν.

 

  • Καλή καρδιά (Evgeniya Jirkova, Ρωσία, 2018, 6΄)

Σε ένα πανάρχαιο δάσος ζει μια πρωτόγονη οικογένεια. Η μαμά είναι η αυστηρή και το μόνο που θέλει, είναι να τους βλέπει όλους χορτάτους και υγιείς. Τα πάντα θα αλλάξουν τη μέρα που ο γιος της φέρνει στο σπίτι ένα κουτάβι.

 

  • Manen (Thomas Anglade, Maxime Announ, Lucie Dessertine, Estelle Saint-Jours, Γαλλία, 2018, 4΄)

Ο Sergio, ένας ηλικιωμένος μοναχικός ψαράς, επιστρατεύει το βαρύ πυροβολικό, για να εκδικηθεί έναν πελεκάνο.

 

  • Ματίλντα (Irene Iborra Rizo, Eduard Puertas Anfruns, Βέλγιο-Ισπανία-Γαλλία, 2018, 7΄)

Η Ματίλντα δεν μπορεί να κοιμηθεί κι αρχίζει να παίζει με το πορτατίφ της, μέχρι που καίγεται η λάμπα του. Σύντομα ξεπερνάει τον φόβο της και, χρησιμοποιώντας τον φακό της, αρχίζει να εξερευνά το δωμάτιό της για να ανακαλύψει όλη τη μαγεία της νύχτας.

 

  • Όχι! (Christian Kaufmann, Γερμανία, 2018, 6΄)

Κάποιος φτάνει σ΄ έναν γκρεμό, σε μια απότομη ακτή. Εκεί, προσπαθεί να χτίσει το νέο του σπίτι, αλλά οι καιρικές συνθήκες καθυστερούν διαρκώς τα σχέδιά του.

 

  • Το σαλιγκάρι-ζωγράφος (Manuela Vladic-Mastruko, Κροατία, 2018, 8΄)

Μια απλή και ενδιαφέρουσα ιστορία για έρποντα σαλιγκάρια και χρώματα. 

 

  • Σπηλιάδα (Selina Wagner, Ηνωμένο Βασίλειο, 2017, 12΄)

Ένα κορίτσι, περισσότερο αετός παρά άνθρωπος, πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε μια ιπτάμενη ζωή και την ανθρώπινη υπόστασή της, όταν ένας ξένος καταφτάνει με την παλίρροια.


  • Νυχτερινό παραμύθι (Maria Stepanova, Ρωσία, 2019, 6΄)

Ακόμη και για μια γάτα συμβαίνουν θαύματα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 

  • Λευκό κοράκι (Miran Miosic, Κροατία / Croatia, 2018, 9΄)

Το μικρό λευκό κοράκι δεν ταιριάζει απόλυτα σ’ ένα σμήνος μαύρων κορακιών. Αντιθέτως, συχνά το περιγελούν και το παρενοχλούν. Όταν όμως ο βιότοπος του σμήνους θα υποστεί βίαιες αλλαγές, το μικρό λευκό κοράκι θα τους βρει ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν.

 

  • Φτερά (Dmitri Voloshin, Μολδαβία / Moldova, 2019, 9΄)

Μια ιστορία για έναν αστροναύτη, που, σαν παιδί, το όνειρό του ήταν να πετάει και να είναι ελεύθερος. Και τώρα που μεγάλωσε, μοιάζει να πετάει στον ουρανό, αλλά στην πραγματικότητα είναι φυλακισμένος στον θαλαμίσκο ενός διαστημόπλοιου.


 

  • Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00

 

  • Σούπα Μόντο/Supa Modo (Κένυα- Γερμανία, 2018, 74)

Σκηνοθεσία: Likarion Wainaina

Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η μεγαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνάει ότι είναι βαριά άρρωστη. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο της στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις και πείθει όλους τους συγχωριανούς να την βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Η ταινία έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων, ανάμεσα στα οποία το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) για την Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία για παιδιά του 2018.

 

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 |  www.piop.gr

 

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας  129, 231 00  Σπάρτη

Τ.: 27310 89315 |  www.piop.gr

 

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16,  Στυμφαλία Κορινθίας

Τ: 27470 22296 |  www.piop.gr









  



Οδός Εμπόρων