Vekrakos
Spartorama | Το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης με επιτροπή κατοίκων

Το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης με επιτροπή κατοίκων

Spartorama 18/10/2019 Εκτύπωση Παιδεία
Το θέμα της ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης με επιτροπή κατοίκων
«Επιτροπή Κατοίκων Νέου Κόσμου - Ψυχικού Σπάρτης, για την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης»
Οδός Εμπόρων

Συνάντηση εργασίας είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη  Θεόδωρο  και τον Δ/ντή Εκπ/σης Ν. Λακωνίας κ. Πέτρο Νταλιάνη, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημ. Σχολείου Σπάρτης, το οποίο -ως διεκδίκηση- εκκρεμεί από το 1986!

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα θέματα εκπαίδευσης πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των ιεραρχήσεων της Αυτοδιοίκησης και δεσμεύθηκε ότι εντός μιας εβδομάδος, αφού ενημερωθεί αναλυτικά για το σοβαρό αυτό θέμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες  και διερευνήσει το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, θα παρουσιάσει, στη συνέχεια, τις οριστικές θέσεις και προτάσεις του προς την Επιτροπή των κατοίκων, τόσο για την εκπόνηση της  Μελέτης του έργου όσο και για την ανέγερση του Σχολείου.

Από την  πλευρά του ο κ. Δ/ντής Εκπαίδευσης  δήλωσε πως το 6ο Σχολείο αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα για τη συνολική αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπ/σης και της Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή  της Σπάρτης και ότι στηρίζει, διαχρονικά, κάθε προσπάθεια για την υλοποίησή του.

Να σημειωθεί πως το 6ο Δημ. Σχολείο Σπάρτης αποτελεί διεκδίκηση των κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Λακεδαίμονος  από το 1986, ιδρύθηκε στα 1994 κι εξαγοράστηκε το οικόπεδό του στα 2008. Δυστυχώς, έκτοτε, οι προσπάθειες για την υλοποίησή του  έπεσαν στο κενό, αφού ήδη έχει χρεωθεί με μια ανάθεση Μελέτης  από την τέως Νομαρχία Λακωνίας η οποία προσβλήθηκε κι «έπεσε»  στα δικαστήρια και από δυο Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ δήμου Σπάρτης και Περιφέρειας Πελοποννήσου εκ των οποίων η πρώτη καταργήθηκε με ευθύνη των συμβαλλομένων και η δεύτερη  απερρίφθη  από  τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης και η Εκπ/κή Κοινότητα, ύστερα από την πολύχρονη και άδικη βάσανο που έχουν υποστεί για το θέμα του 6ου Σχολείου από τους εκάστοτε αρμοδίους, ευελπιστούν, αυτή τη φορά, πως θα υπάρξει τίμια και σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος, που θα οδηγήσει, επιτέλους, στην υλοποίησή του.

 

Σπάρτη 18-10-2019

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν. ΚΟΣΜΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΣΠΑΡΤΗΣ


Οδός Εμπόρων