Vekrakos
Spartorama | «Join Life - Like a Virgin»: Έκθεση των Λητούς Μουστακάκη και Νίκου Σταματόπουλου στη FokiaNou Art Space

«Join Life - Like a Virgin»: Έκθεση των Λητούς Μουστακάκη και Νίκου Σταματόπουλου στη FokiaNou Art Space

Spartorama 04/09/2019 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Πολιτισμός
«Join Life - Like a Virgin»: Έκθεση των Λητούς Μουστακάκη και Νίκου Σταματόπουλου στη FokiaNou Art Space
Η FokiaNou Art Space ξεκινά το φετινό της πρόγραμμα παρουσιάζοντας την κοινή έκθεση των Σπαρτιατών καλλιτεχνών
Οδός Εμπόρων

Η έκθεση Join Life – Like a Virgin είναι μία δημιουργική συνεργασία δύο οικογενειακών φίλων, μέσα από μια έκθεση που αντιπαραβάλλει τα μικρού μεγέθους κολλάζ της Λητώς Μουστακάκη με τις φωτογραφίες του Νίκου Σταματόπουλου.

Οι δυο καλλιτέχνες συναντιούνται μετά από χρόνια και επανεισάγονται στην οπτική γωνία του καθενός μέσω της τέχνης τους και ανακαλύπτουν τα πολλά κοινά θέματα που μοιράζονται στα έργα τους, παρά τα διαφορετικά μέσα που χρησιμοποιούν.

Η Λητώ θεωρεί ότι το έργο της είναι ένα σχόλιο για αυτό του Νίκου και ο Νίκος ότι το δικό του είναι ένα σχόλιο για της Λητώς, έτσι αφήνεται στον θεατή να αποφασίσει τις παραλληλίες και τα μηνύματα αυτής της ενδιαφέρουσας συνύπαρξης.

Το βράδυ των εγκαινίων θα σερβιριστούν κοκτέιλ στη ταράτσα της FokiaNou με θέα την φωταγωγημένη Αθήνα.

Η έκθεση θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο στη Μάλτα


Fokianou Art Space
Φωκιανού 24, 7ος όροφος Παγκράτι
10 - 25 Σεπτεμβρίου 2019

Opening Party
Τρίτη, 10 Σεπτεμρίου 2019, στις 7:00 μ.μ.


Λητώ Μουστακάκη

Η Λητώ Μουστακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Μεγάλωσε στην Σπάρτη, όπου ασχολήθηκε με την φωτογραφία και το ψηφιδωτό. Έχει σπουδάσει ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου αποφοίτησε το 2014. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα βιτρό της μεθόδου Tifanny’s, μαθήματα σκηνογραφίας για έναν χρόνο και έκανε γλυπτική για τέσσερα χρόνια στα εργαστήρια τέχνης της Αγίας Παρασκευής. Μέρος της εικαστικής της έρευνας πλέον αποτελεί και ο ήχος. 

Νίκος Σταματόπουλος

Γεννημένος στη Σπάρτη το 1986, ο Νίκος Σταματόπουλος μετακόμισε στην Αθήνα στην ηλικία των 18 ετών για να σπουδάσει ηθοποιός. Το 2012, όταν μετακόμισε από την Αθήνα, η καλλιτεχνική του εστίαση απομακρύνθηκε από την υποκριτική, ξεκινώντας την λήψη φωτογραφιών. Το στυλ του εξελίχθηκε καθώς μετακόμισε στο Λονδίνο, τη Σαντορίνη, τα Σιγκαπούρη, το Μπαλί και τώρα στη Μάλτας με άξονα την διερεύνηση των ορίων, αντλώντας έμπνευση από το vintage πορνό, κερδίζοντας αναγνωρισιμότητα στην queer κοινότητα για τα προκλητικά του στιγμιότυπα. Το έργο του Στματόπουλου έχει παρουσιαστεί σε queer περιοδικά τέχνης και εκθέσεις όπως το φεστιβάλ Queer Art: Civil Disobedience 2016-2018 στην Αθήνα και He 2017:Questioning and Queering «Masculinity» στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

culturenow.gr







  



Οδός Εμπόρων