Vekrakos
Spartorama | Δημήτρης Νικόλαρος: «Μας συκοφαντούν και στον Καναδά»

Δημήτρης Νικόλαρος: «Μας συκοφαντούν και στον Καναδά»

Πηγή 21/04/2018 Εκτύπωση ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Αθλητισμός
Δημήτρης Νικόλαρος: «Μας συκοφαντούν και στον Καναδά»
Ο πρόεδρος της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ, μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται η ομάδα και τόνισε πως αν συνεχιστεί αυτό την επόμενη φορά θα πει τα πράγματα με το... όνομα τους
Οδός Εμπόρων

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο πρόεδρος της Σπάρτης, Δημήτρης Νικόλαρος, ο οποίος αποκάλυψε πως υπάρχουν άνθρωποι που σαμποτάρουν ακόμη και την προσπάθεια του να βοηθηθεί η ομάδα από τους ομογενείς από τον Καναδά και αν συνεχίσουν να τους τηλεφωνούν και να τους ενοχλούν θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τα ονόματα τους. 

Παράλληλα μίλησε για όλα τα θέματα της Σπάρτης, το οικονομικό άνοιγμα, την βοήθεια του Χρήστου Χρήστου που μπορεί να πάρει το πακέτο των μετοχών μέχρι την Δευτέρα (23/4), αλλά και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα ώστε μείνει στην κατηγορία. 

Τα κυριότερα κομμάτια της συνέντευξης Τύπου του Δημήτρη Νικόλαρου και οι ερωτήσεις που δέχθηκε: 

«Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για το μέλλον της ομάδας. Υπάρχουν και όχι μόνο από τη χώρα μας, αλλά και ομογενείς. Παρακολουθούν όλα όσα γίνονται με μεγάλη απογοήτευση και σκοπός τους είναι να στηρίξουν την ομάδα. Ακόμη και τώρα, οι «γνωστοί – άγνωστοι» έφτασαν στο σημείο να συκοφαντούν εμένα, εσάς και όλο τον κόσμο που θέλει η Σπάρτη να παίζει στην μεγάλη κατηγορία. Ποιο είναι το όφελος τους; Θέλουν να διαλυθεί η ομάδα και να αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα; 

Αυτά είναι γεγονότα που χρίζουν ιατρικής παρακολούθησης για μερικούς που ακόμη και τώρα που η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση το μένος τους δεν λέει να κοπάσει. Επειδή, όμως, όλα έχουν ένα τέλος αν συνεχίσουν αυτό τον πόλεμο με την μέθοδο της συκοφαντίας θα αναγκαστούμε όλοι όσοι στηρίζουμε την προσπάθεια αυτής της ομάδας να μιλήσουμε με ονοματεπώνυμο. Οι πληροφορίες για αυτούς έρχονται από το εξωτερικό και μιλούν για τα τηλέφωνα και τις ενοχλήσεις που κάνουν συνέχεια. “Σταματήστε, γιατί ήδη έχετε εκτεθεί”. 

«Επειδή, όμως, όλα έχουν ένα τέλος αν συνεχίσουν αυτό τον πόλεμο με την μέθοδο της συκοφαντίας θα αναγκαστούμε όλοι όσοι στηρίζουμε την προσπάθεια αυτής της ομάδας να μιλήσουμε με ονοματεπώνυμο. Οι πληροφορίες για αυτούς έρχονται από το εξωτερικό και μιλούν για τα τηλέφωνα και τις ενοχλήσεις που κάνουν συνέχεια». 

Οι άνθρωποι που κάνουν αντιπολίτευση τι επιθυμούν; Να πάρουν την ομάδα για να την τρέξουν τώρα; Όταν ενόχλησα τον Μάιο, ή τον Ιούνιο απλά για να συμμετάσχουν στο συμβούλιο δεν ήρθαν.

Το χειρότερο είναι πως λειτουργούν αρνητικά και επηρεάζουν τον κόσμο για να μην έρχεται στο γήπεδο. Η ομάδα δεν είναι δική μου και κάθε διοίκηση είναι περαστική και στο τέλος μένει μόνο η Σπάρτη. Χρειάζεται όποιος μπορεί, ακόμη και τώρα να προσπαθήσει να βοηθήσει». 

Τι ισχύει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς; 

«Υπάρχουν συζητήσεις για αυτό με τον κύριο Χρήστου για να μεταβιβαστούν οι μετοχές σε εκείνον, ή σε οποιοδήποτε άλλο, αφού έχει επενδύσει κάποια χρήματα όλο αυτό τον καιρό στην ομάδα. Έχουμε συζητήσει με τον ίδιο και τους συνεργάτες του ώστε να προχωρήσει η ομάδα και να οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα, με ακαδημίες, με πρόγραμμα και βοήθεια από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κύριο Πέτρο Τατούλη. Μπορούμε να κάνουμε το όραμα μας πραγματικότητα και αυτό να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος μας έχει φέρει σε επαφή με δύο άμεσους συνεργάτες του ώστε να μεταβιβαστούν οι μετοχές και βρισκόμαστε στην τελική ευθεία». 

Πόσο είναι το σύνολο των υποχρεώσεων της ΠΑΕ;

«Απομένουν 40 ημέρες για να τελειώσει το πρωτάθλημα και υπολογίζω πως χρειάζονται μαζί με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν, ήδη γύρω στα 180 με 200 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογα πέρσι στο ίδιο σημείο ήταν γύρω στις 160 χιλιάδες. Δεν είμαστε κοντά, αλλά ούτε και μακριά σε σχέση με πέρσι. Πιστεύω πως με τον τρόπο που έχουμε κινηθεί καλύπτουμε ένα μεγάλο κομμάτι και ότι άλλο υπάρχει για την επόμενη σεζόν, αφού η ομάδα δεν θα τελειώσει και προσπαθούμε να μείνει στην κατηγορία και πιστεύω πως θα το καταφέρουμε. Σημαντικό κομμάτι σε αυτό είναι η βοήθεια των ομογενών, με κινήσεις που γίνονται ήδη για να υπάρξουν εκδηλώσεις και να βγουν οι τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας σε παίκτες και άλλους. Στη συνέχεια υπάρχει η σκέψη να πάει η ομάδα το καλοκαίρι στον Καναδά και με φιλικά που θα γίνουν εκεί και άλλες εκδηλώσεις να υπάρξει ένα σημαντικό έσοδο για την ομάδα». 

Η βοήθεια του κύριου Χρήστου πόσο σημαντική ήταν για την ομάδα και τελικά κράτησε τις υποσχέσεις που σας είχε δώσει; 

«Ο κύριος Χρήστου έχει βάλει ήδη κάποια χρήματα στην ομάδα για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα, αλλιώς δεν θα το τελείωνε. Είπε πως θα υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ μας και θα δώσει και τα άλλα χρήματα που έχει υποσχεθεί πως θα βάλει στην ομάδα. Αυτά που έχει υποσχεθεί τα έχει κάνει και με το παραπάνω, ενώ είπε ξεκάθαρα πως αν βοηθηθεί και εκείνος από την ομάδα και όλους τους Λάκωνες στην εταιρεία ενέργειας που εκπροσωπεί θα υπάρχει μεγαλύτερη συμβολή από εκείνον στην ομάδα. Αυτό μέχρι τώρα δεν έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν κάποιες εγγραφές, αλλά ελάχιστες σε σχέση με τις δυνατότητες». 

Υπάρχουν άλλες βοήθειες από ανθρώπους, ή χρηματοδότες στην ομάδα; 

«Από την αρχή της σεζόν υπήρχαν, αλλά για παράδειγμα ο τεχνικός διευθυντής που με βοήθησε να φτιάξουμε την ομάδα και την τρέξαμε μέχρι τον Δεκέμβρη μαζί βαρέθηκε να ακούει να τον βρίζουν και έφυγε με την ομάδα τότε αν θυμάμαι καλά να είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας. Εκτός από τον κύριο Χρήστου υπάρχει ακόμη ένας άνθρωπος που έχει βάλει χρήματα στην ομάδα, αλλά δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομα του». 

Οι απώλειες με τις παραιτήσεις που υπάρχουν από ανθρώπους που ήταν σε πόστα στην ομάδα θα καλυφθούν; 

«Υπήρχε μια ξεκάθαρη κουβέντα με τους ποδοσφαιριστές που τους είπα πως αν θέλουν να πάρουν τα χρήματα τους θα πρέπει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Αν η ομάδα υποβιβαστεί και διαλυθεί η ΠΑΕ είναι δύσκολο να πάρουν τα χρήματα τους. Οι ποδοσφαιριστές που έμειναν έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα επειδή αν δεν τα καταφέρουμε θα έχουν και εκείνοι επιπτώσεις. Είναι εφικτό να μείνουμε στην κατηγορία». 

Πόσο σοβαρά είναι τα προβλήματα της ομάδας και τελικά έχουν οι ποδοσφαιριστές προβλήματα επιβίωσης; 

«Δεν είμαστε η μόνη ομάδα που έχουμε οικονομικά προβλήματα. Εκτός από τις πρώτες πέντε της βαθμολογίας, οι υπόλοιπες έχουν σοβαρά προβλήματα. Το θέμα είναι πως ακόμη και όταν πηγαίναμε καλά αγωνιστικά υπήρχαν προβλήματα, αλλά όταν άρχισαν κάποια άσχημα αποτελέσματα υπήρξαν όντως οι ατάκες του “θα σταματήσω να σας ταΐζω επειδή χάνει η ομάδα”. Δεν είναι όμως όλοι οι επαγγελματίες της πόλης έτσι και φυσικά αν δεν υπήρχαν αρκετοί από αυτούς που βοηθάνε μπορεί να μην υπήρχε και η ομάδα. Τώρα αν κάποιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν, ή κάποιοι θέλουν να σταματήσουν είναι δικός τους λόγος και απόφαση. Επαγγελματίες είναι και φυσικά δεν μπορείς να τους πεις κάτι». 

Ποιοι ποδοσφαιριστές από αυτούς που έχουν φύγει έκανε προσφυγή και τι οικονομικές απαιτήσεις υπάρχουν; 

«Δεν υπάρχει κάποια προσφυγή. Προσπαθώ με προσωπικές ενέργειες να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Ο Ράντι ήθελε να πάει στην Ισπανία και κάναμε μια συζήτηση ώστε να μην καταθέσει προσφυγή. Αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα και έχουμε συμφωνήσει να πάρει κάποια χρήματα μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε να μην ενεργοποιηθεί. Δεν θέλω να ζήσω πράγματα όπως την περσινή χρονιά που μου ήρθαν 18 προσφυγές σε μια ημέρα».

footballleaguenews.gr


Οδός Εμπόρων