Vekrakos
Spartorama | «Η Επιστροφή» από τον Γεώργιο Κόρδη

«Η Επιστροφή» από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 31/10/2025 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Παιδεία Πολιτισμός Φιλοσοφία
«Η Επιστροφή» από τον Γεώργιο Κόρδη
Για όλους υπάρχει μια επιστροφή που θρέφει την καρδιά και δεν την αφήνει να βαλτώσει στην λύπη και στην παραδοχή της ήττας

Πάντα, στο μυαλό όλων υπάρχει μια επιστροφή. Μια επιστροφή κάπου όπου ακουμπάει η καρδιά κι ησυχάζει  μυστικά.

Για άλλους είναι ένας τόπος, για άλλους ένας ή παραπάνω άνθρωποι, για άλλους μια απλή, μικρή και  άδηλη χαρά. Να, όπως η μυρουδιά του ψωμιού που ψήνεται σε ξυλόφουρνο τα δειλινά και γεμίζει την γειτονιά, η όψη της θάλασσας στα μελωμένα σούρουπα του Αυγούστου ή στις κροκόπεπλες αυγές του Οκτώβρη, το πέταγμα των κορυδαλλών στον καταγάλανο ουρανό των μεγάλων πεδιάδων Άνοιξη καιρό, ένα απρόσμενο τρυφερό  άγγιγμα ενός ξένου στον συνωστισμό, η μορφή που έχουν τα αγάλματα μετά την βροχή, ο ήχος της λεύκας τα βράδια του Ελληνικού Καλοκαιριού όταν σταματούν τα τζιτζίκια και αναλαμβάνουν οι γρύλοι την σκοπιά.

Για όλους υπάρχει μια επιστροφή που θρέφει την καρδιά και δεν την αφήνει να βαλτώσει στην λύπη και στην παραδοχή της ήττας.

Για όλους υπάρχει κάπου ένα πρόσωπο που φωτίζει το μονοπάτι της επιστροφής.


25.10.2025
Γεώργιος Κόρδης


Εικόνα άρθρου: Η επιστροφή του ναύτη. Μολύβι σε χαρτί.


Οδός Εμπόρων