Vekrakos
Spartorama | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Σπάρτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Σπάρτης

Spartorama 14/10/2024 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Κοινωνία
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Σπάρτης
Διοργάνωση: Δήμος Σπάρτης και Σπαρτιάτες Δρομείς.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αυξημένες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο 1οςΗμιμαραθώνιος Σπάρτης, που διοργάνωσαν ο Δήμος Σπάρτης και οι Σπαρτιάτες Δρομείς.

Ένας αγώνας με δύο διαδρομές, των 21 χλμ. και των 5 χλμ., που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των δημοτών, όπως αντικατοπτρίστηκε τόσο από τη μεγάλη συμμετοχή, όσο και από τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων και των θεατών.

Με την εκκίνηση να δίνεται στον ανδριάντα του βασιλιά Λεωνίδα, αθλητές όλων των ηλικιών έτρεξαν και στις δύο διαδρομές, με τον περυσινό πρώτο Έλληνα αθλητή του Μαραθωνίου της Αθήνας, Παναγιώτη Καραϊσκο, να τερματίζει πρώτος στον αγώνα των 5 χλμ., με χρόνο 15:41, και τον γνωστό στο δρομικό κίνημα πρωταγωνιστή των αθλημάτων δρόμου, Κυριάκο Μπέη, να αναδεικνύεται πρώτος στον αγώνα των 21 χλμ., με χρόνο 1:21:47.

Ο Δήμος Σπάρτης αισθάνεται την υποχρέωση να διατυπώσει τις ευχαριστίες του για τη διοργάνωση στους Σπαρτιάτες Δρομείς, αλλά και προς όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά και υποστηρικτικά στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, στον Σπαρτιατικό Γ.Σ., στον Φιλαθλητικό Γ.Σ., στον Ερυθρό Σταυρό, στο ΕΚΑΒ, στην Τροχαία Σπάρτης, στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας, στην Ομάδα Διάσωσης «Ετοιμοκλής», στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, στη Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης, στις τοπικές κοινότητες Μυστρά, Αγίου Ιωάννη, Παρορίου, Βασσαρά, στους εθελοντές φοιτητές, καθώς και στους δημότες, οι οποίοι άλλοι μεν, στο πνεύμα του εθελοντισμού, έσπευσαν να παράσχουν τη βοήθειά τους, άλλοι δε επέδειξαν κατανόηση για την μικρή τυχόν αναστάτωση που μπορεί να προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης, λόγω των σχετικών, αναγκαίων, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες, τέλος, πρέπει να αποδοθούν στον κ. Σταύρο Καρρέ, τον συμπατριώτη μας και προπονητή του ΣΕΓΑΣ, για τη βοήθεια και συμπαράστασή του.









  



Οδός Εμπόρων