Vekrakos
Spartorama | Επιστημονική ημερίδα «Σπάρτη: Ελιά και Ελαιόλαδο» στη Σελλασία, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Επιστημονική ημερίδα «Σπάρτη: Ελιά και Ελαιόλαδο» στη Σελλασία, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Spartorama 19/09/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Διατροφή Εκδηλώσεις Κοινωνία Οικονομία
Επιστημονική ημερίδα «Σπάρτη: Ελιά και Ελαιόλαδο» στη Σελλασία, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Στόχος του Δήμου Σπάρτης είναι η αναβίωση και μετεξέλιξη της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού, η οποία διεξαγόταν επί σειρά ετών στη Σελλασία

Η Δήμος Σπάρτης, στο πλαίσιο της πολιτικής ανάδειξης του πρωτογενούς τομέα και κυρίως της σπουδαιότητας του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου, διοργανώνει την επιστημονική ημερίδα «Σπάρτη: Ελιά και Ελαιόλαδο», στη Σελλασία, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του Δήμου Σπάρτης είναι η αναβίωση και μετεξέλιξη της Γιορτής Ελιάς και Λαδιού, η οποία διεξαγόταν επί σειρά ετών στη Σελλασία και προς αυτή την κατεύθυνση η φετινή ημερίδα θέτει στο επίκεντρό της θεματικές που αφορούν στις στρατηγικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της ελαιοπαραγωγής, καθώς και στη διατροφική αξία του ελαιολάδου και τη συμβολή του στην υγεία.

Η επιστημονική ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος».

 

  • Οι εργασίες της ημερίδας θα προβάλλονται και διαδικτυακά, μέσω του καναλιού του Δήμου Σπάρτης, στη διεύθυνση :  https://www.youtube.com/live/MXAZCkVOBEs

 

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

  • Προσέλευση 10:30

 

  • Έναρξη - Χαιρετισμοί 10:50 - 11:10 

  1. Δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος
  2. Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων της Λακωνίας
  3. Πρόεδρος ΕΑΣ Λακωνίας, Νίκος Προκοβάκης
  4. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λακωνίας, Γιάννης Παναρίτης

 

  • Podium 11:10 - 11:50 

Κλίμα και Γεωργία (Διάρκεια κάθε ομιλίας 12 λεπτά) 

  1. Πτωχός Δημήτρης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Το ελαιόλαδο ως πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης στην Πελοπόννησο».
  2. Καραμάνος Ανδρέας, Ακαδημαϊκός, π. Πρύτανης Γ.Π.Α., «Ελιά και κλιματική αλλαγή».
  3. Στρατάκος Γιώργος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Η Πολιτική της Κυβέρνησης για την Ελιά».

 

  • Τραπέζι συζήτησης 11:50 - 12:30 

Ελαιόλαδο Γεύση και Υγεία (Διάρκεια κάθε ομιλίας 12 λεπτά) 

  1. Δημόπουλος Βασίλης, Διευθυντής Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Καλαμάτας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: «Προκλήσεις της αισθητηριακής ποικιλομορφίας του λακωνικού ελαιόλαδου».
  2. Ρηγάκου Αιμιλία, Δρ. Χημικός - R΄n΄D manager & Edible Oil Expert ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε.: «Συσχέτιση της Γεύσης του Ελαιόλαδου με την Υγειοπροστατευτική του Δράση».
  3. Ερωτήσεις κοινού 12:30 - 13:00.
  4. Παρεμβάσεις, Παραγωγών, Ελαιοτριβέων, Τυποποιητών, Εξαγωγέων.

 

  • Podium 13:00 – 13:30 

  1. Ανακοινώσεις
  2. Βράβευση Γιώργου Σακελλαρόπουλου, βιοκαλλιεργητή - τυποποιητή - εξαγωγέα ελαιολάδου




Οδός Εμπόρων