Vekrakos
Spartorama | Άπειρος ο «Αντιδήμαρχος» ή ο «Δήμαρχος»; - από τον Γιώργο Κεραμιδά

Άπειρος ο «Αντιδήμαρχος» ή ο «Δήμαρχος»; - από τον Γιώργο Κεραμιδά

Spartorama 30/08/2024 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Άπειρος ο «Αντιδήμαρχος» ή ο «Δήμαρχος»; - από τον Γιώργο Κεραμιδά
Ο κος Δήμαρχος πήρε το λόγο για να λειτουργήσει πυροσβεστικά, αλλά ο τρόπος που το έκανε και η συγκεκριμένη φράση που χρησιμοποίησε με χαμόγελο, ίσως φέρνει σε δύσκολη θέση τον κο Παυλή

Μου προκάλεσε εντύπωση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28/8/2024, η φράση του Δημάρχου προς τον κο Βαλλιώτη «Συγχωρείστε την έκφραση ενός άπειρου συναδέλφου και τελειώνει το θέμα», αναφερόμενος σε μία ατυχή έκφραση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κου Παναγιώτη Παυλή.

Προηγουμένως, όταν δόθηκε ο λόγος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στον κο Παυλή, εκείνος μιλώντας για το πανηγύρι του Μυστρά, τόνισε ότι «για πρώτη φορά η κατάσταση του πανηγυριού είναι τόσο προσεγμένη». Αυτό προκάλεσε δικαιολογημένα την αντίδραση του κου Βαλλιώτη. Ο κος Παυλής επιχειρηματολόγησε για ποιο λόγο χρησιμοποίησε την έκφραση «για πρώτη φορά» και ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε η πρόθεση εκ μέρους του να αφήσει υπονοούμενα, ότι δεν υπήρχε η ανάλογη μέριμνα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Ο κος Δήμαρχος πήρε το λόγο για να λειτουργήσει πυροσβεστικά, αλλά ο τρόπος που το έκανε και η συγκεκριμένη φράση που χρησιμοποίησε με χαμόγελο, ίσως φέρνει σε δύσκολη θέση τον κο Παυλή, ο οποίος βέβαια δεν είναι απλά ένας συνάδελφος Δημοτικός Σύμβουλος αλλά έχει την ιδιαίτερη θέση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Είναι δεδομένο, ότι δεν υπήρχε καμία απολύτως πρόθεση από το Δήμαρχο να μειώσει τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, όμως όταν χαρακτηρίζεται ένας Αντιδήμαρχος από τον Δήμαρχο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως «άπειρος», αντί να επικεντρωθεί ο Δήμαρχος μεμονωμένα στην ατυχή έκφραση και όχι στο πρόσωπο, τότε αυτό είναι εύκολο να οδηγήσει τους πολίτες σε μία ακολουθία σκέψεων και ερωτηματικών. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επισημαίνονται τα όποια λάθη η ατοπήματα με τον ενδεδειγμένο τρόπο, ώστε να ακολουθούν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις προς όφελος όλων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα -είχε προηγηθεί η συνέντευξη στην εκπομπή «Τα εν Δήμω» της ΕΡΤ- που ο Δήμαρχος φαίνεται να υποπίπτει εύκολα σε επικοινωνιακά λάθη.

Ευελπιστώ να βοηθήσουν οι επισημάνσεις μου και να αξιολογηθούν καταλλήλως από τον Δήμαρχο, ώστε να μην υφίστανται παρερμηνείες, οι οποίες μπορεί να τον αναγκάσουν να οδηγηθεί στη διαδικασία επεξηγηματικών δηλώσεων!

 

Ο Γιώργος Κεραμιδάς είναι Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης - Επικοινωνιολόγος


Οδός Εμπόρων