Vekrakos
Spartorama | Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην κορυφή του Ισραήλ

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην κορυφή του Ισραήλ

Spartorama 08/08/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Διατροφή Κοινωνία Οικονομία
Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στην κορυφή του Ισραήλ
Στην τελική φάση του TERRAOLIVO IOOC 2024

  • Έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς παγκοσμίως
  • Με το TOP 10 OVERALL και το BEST of GREECE ελαιόλαδο
  • Με το FINALIST και TOP 3 OVERALL gourmet ελαιόλαδο
  • Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 999 διεθνών βραβείων 

Μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε σε διεθνές επίπεδο για την Ελλάδα και την Ελληνική Ελαιοκομία στην τελική φάση των μεγάλων νικητών OVERALL, του διεθνούς  διαγωνισμού ελαιολάδων του Ισραήλ TERRAOLIVO International Olive Oil Competition 2024.

Λόγω του πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας κατατάσσεται ως ο Νο.1 διαγωνισμός της Ασιατικής ηπείρου αλλά και στην τριάδα των μεγαλύτερων διαγωνισμών του κόσμου, με την πολύ υψηλή βαθμολογία  9/10, βάσει της  παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking (EVOOWR).

Είναι ένας έγκριτος και φημισμένος διαγωνισμός που διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων, εφαρμόζοντας standards αξιολόγησης σύμφωνα με τις  μεθόδους που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον TerraOlivo IOOC 2024 πραγματοποιήθηκε από 30 και πλέον ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (olive oil expert & panel tasters) διεθνούς κύρους, από πολλές χώρες του κόσμου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

Η κανονική φάση του συγκεκριμένου διεθνή διαγωνισμού για το 2024, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε  στην Κύπρο και στην πόλη της Λάρνακας, από 15 έως 21 Ιουνίου 2024, με συμμετοχές που ξεπέρασαν τα 500 ελαιόλαδα, προερχόμενα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τυνησία, η Τουρκία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ, η Αργεντινή, η Γαλλία, η Χιλή, το Μαρόκο, οι ΗΠΑ, η Ουρουγουάη, το Περού, η Κροατία, η Βραζιλία κ.ά.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην κανονική φάση του διαγωνισμού, πέτυχαν το απόλυτο ποσοστό βράβευσης του 100%  στα δώδεκα (12) εξαιρετικά παρθένα και gourmet ελαιόλαδα, με τα οποία συμμετείχαν. Παράλληλα δύο (2) ελαιόλαδα τους προκρίθηκαν στην τελική φάση των μεγάλων νικητών OVERALL του διεθνούς διαγωνισμού, πετυχαίνοντας να ξεπεράσουν τη βαθμολογία του 96, από τους κριτές.

Η τελική φάση ανακοινώθηκε στις 7/8/2024 μετά από νέα επαναξιολόγηση των ειδικών, όπου οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με τρεις (3) πολύ μεγάλες διακρίσεις, φέρνοντας την Ελλάδα και την Ελληνική Ελαιοκομία στις κορυφαίες θέσεις του TERRAOLIVO IOOC 2024.

Συγκεκριμένα οι θέσεις και τα βραβευμένα ελαιόλαδα είναι:


TOP 10 EVOO OVERALL και BEST of GREECE

PLUS HEALTH GREEN evoo


Το πολυποικιλιακό ελαιόλαδο PLUS HEALTH GREEN EVOO των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου κατατάσσεται στο TOP 10 OVERALL για το 2024, δηλαδή στα 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ελαιόλαδα όλου του διαγωνισμού, ανάμεσα σε περισσότερα από 500 δείγματα ελαιολάδων, ενώ παράλληλα ανακηρύσσεται ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (BEST of GREECE) ελαιόλαδο του διεθνούς διαγωνισμού, συγκεντρώνοντας βαθμολογία που ξεπέρασε το 96%.


TOP 3 GOURMET EVOO OVERALL και FINALIST

SYLLEKTIKON Gourmet evoo


Το gourmet ελαιόλαδο SYLLEKTIKON Gourmet evoo των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, ανακηρύσσεται FINALIST και στο TOP 3 OVERALL των gourmet και γαστρονομικών ελαιολάδων του διεθνούς διαγωνισμού του Ισραήλ για το 2024.

Αποτελεί μια τεράστια διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό που σημειώθηκε στην τελική φάση του έγκριτου διεθνή διαγωνισμού TERRAOLIVO IOOC 2024, ένα διαγωνισμό παγκόσμιας εμβέλειας.

Η εξαιρετική αυτή επιβράβευση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, και τον τόπο μας, τη Σπάρτη Λακωνίας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου με τα εκπληκτικά αποτελέσματα της τελικής φάσης και OVERALL στον TERRAOLIVO IOOC για το 2024, συμπληρώνουν πλέον το μοναδικό αριθμό των 999 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός  αυτός αποτελεί ένα εξελισσόμενο παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων.












  



Οδός Εμπόρων