Vekrakos
Spartorama | Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Nεοκλής Κρητικός

Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Nεοκλής Κρητικός

Spartorama 06/08/2024 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Οικονομία Πολιτική
Στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Nεοκλής Κρητικός
Ευρυζωνικότητα και Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΟΤΑ στην Ατζέντα

Την πρώτη του συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 31 Ιουλίου, ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Στην ατζέντα τους το ζήτημα ευρυζωνικότητας των Περιφερειών. Συζήτησαν για τον Ανοικτό Διεθνή Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την Ανάθεση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα με τίτλο «Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας ULTRA-FAST BROADBAND», ο οποίος προκηρύχθηκε το 2019 για όλες τις Π.Ε. Διευκρινίζεται πως η Λακωνία βρίσκεται στον «6ο Αριθμό Τμήματος» με άλλες 7 Π.Ε. και βρισκόμαστε εν αναμονή της υπογραφής Σύμβασης Σύμπραξης για την υλοποίηση του έργου, με τη μορφή ΣΔΙΤ και εκτιμώμενη αξία χωρίς ΦΠΑ τα 96.828.854.00 €.

Μέχρι το ξεκίνημα του φιλόδοξου έργου, όμως, υπάρχουν δήμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας. Ο κ. Κρητικός μετέφερε στον κ. Υπουργό το ζήτημα χαμηλών ταχυτήτων Internet της Ελαφονήσου, το οποίο έχει επισημανθεί από τη Δημοτική αρχή και έχει αντίκτυπο και στους επιχειρηματίες. «Οι τελευταίοι παραπονούνται συχνά πως η κακή συνδεσιμότητα δεν τους επιτρέπει να διαβιβάσουν αυτόματα τα στοιχεία των αποδείξεων στην ΑΑΔΕ», σημείωσε ο Νεοκλής Κρητικός.

Τέλος, μίλησαν για τη δράση Smart Cities, που υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ». Το ποσό για κάθε Δήμο κυμαίνεται από 210.000 έως 2.770.000 €, αναλόγως του πληθυσμού του. Στους 52 Δήμους την ένταξη των οποίων ανακοίνωσαν από κοινού προσφάτως τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμπεριλαμβάνονται οι Δήμοι Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα.


Οδός Εμπόρων