Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση Σχεδιάζεται με Σύγχρονο και Αποτελεσματικό Τρόπο»

Νεοκλής Κρητικός: «Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση Σχεδιάζεται με Σύγχρονο και Αποτελεσματικό Τρόπο»

Spartorama 02/08/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική Υγεία
Νεοκλής Κρητικός: «Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση Σχεδιάζεται με Σύγχρονο και Αποτελεσματικό Τρόπο»
«Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας επιχειρεί ν΄ αντιμετωπίσει το υπάρχον έλλειμμα: την αποσπασματική, κατακερματισμένη μορφή διοίκησης και οργάνωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, που επί σειρά ετών ταλαιπωρεί τον πολίτη»

Στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την Ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, μίλησε ο βουλευτής Π.Ε. Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός.

Όπως σημείωσε, η ψυχιατρική μεταρρύθμιση ανασχεδιάζει τον ισχύοντα από τη δεκαετία του ΄90, χάρτη. «Η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας επιχειρεί ν΄ αντιμετωπίσει το υπάρχον έλλειμμα: την αποσπασματική, κατακερματισμένη μορφή διοίκησης και οργάνωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, που επί σειρά ετών ταλαιπωρεί τον πολίτη», υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας με την παράθεση των σκοπών του νομοθετήματος, είπε πως «επιδιώκει την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των ψυχικών διαταραχών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν τις εξαρτήσεις, την ολοκλήρωση της αποασυλοποίησης, την εξουδετέρωση του στίγματος, την καθιέρωση συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών». Συμπλήρωσε, δε, πως «σε αυτό το σημείο ερχόμαστε και επεμβαίνουμε, ώστε οι συμπολίτες μας να βοηθηθούν άμεσα, αποτελεσματικά και ολιστικά, καθώς οφείλουμε και θέλουμε να σταθούμε δίπλα τους».

Κατέληξε πως «τα άτομα που θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους προβλήματα ψυχικής υγείας, θέλουμε να τοποθετούνται για πρώτη φορά στο επίκεντρο του ΕΣΥ, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, ώστε να μη μένει κανένας τους πίσω».


Οδός Εμπόρων