Vekrakos
Spartorama | Στην κορυφή των Όσκαρ της γεύσης οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στα Great Taste Awards 2024 στο Λονδίνο

Στην κορυφή των Όσκαρ της γεύσης οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στα Great Taste Awards 2024 στο Λονδίνο

Spartorama 01/08/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Διατροφή Κοινωνία Οικονομία
Στην κορυφή των Όσκαρ της γεύσης οι Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στα Great Taste Awards 2024 στο Λονδίνο
Στην υψηλότερη θέση παγκοσμίως οι βιολογικές ελιές Καλαμών

  • Στη «Μέκκα» των ποιοτικών και gourmet τροφίμων
  • Παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας χτυπά στο Λονδίνο, στον διεθνή γαστρονομικό διαγωνισμό Great Taste Awards, που βραβεύει τα καλύτερα προϊόντα του κόσμου, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για τα gourmet τρόφιμα και έχει χαρακτηριστεί ως τα «Όσκαρ της γεύσης».

Τα βραβεία με το 1, τα 2 και τα 3 χρυσά αστέρια των Great Taste Awards είναι ισοδύναμα με τα αστέρια Michelin των βραβευμένων εστιατορίων (“Great Taste is to specialty food and drink what Michelin is to fine dining”).

Ο διεθνούς φήμης διαγωνισμός γευσιγνωσίας Great Taste Awards διοργανώνεται από τον οίκο  Guild of Fine Food από το 1994 μέχρι σήμερα και είναι το μεγαλύτερο, μακροβιότερο και πιο σεβαστό σύστημα διαπίστευσης τροφίμων στον κόσμο για παραγωγούς gourmet και εξειδικευμένων τροφίμων και ποτών.

Τα βραβεία Great Taste Awards είναι διεθνώς αναγνωρισμένα για την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητά τους, καθώς αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη γεύση των προϊόντων, χωρίς αναφορά στη συσκευασία, το λογότυπο ή το branding τους, αφού δεν κρίνεται το αποτέλεσμα του μάρκετινγκ, αλλά η γεύση και η ποιότητα των προϊόντων.

Ενδεικτικό της αναγνωρισιμότητας των βραβείων είναι ότι τον θεσμό υποστηρίζει το διεθνώς αναγνωρισμένο κατάστημα Harrods του Λονδίνου καθώς και το πασίγνωστο πολυκατάστημα Fortnum & Mason, μαζί με άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων ανά τον κόσμο.

Φέτος, περισσότεροι από 500 εξειδικευμένοι γευσιγνώστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κριτικοί τροφίμων, διακεκριμένοι σεφ, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, παραγωγοί, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής και πλήθος δημοσιογράφων γαστρονομίας, οι οποίοι αξιολογούν τα προϊόντα μέσα από μια «τυφλή» διαδικασία γευσιγνωσίας, κατά την οποία γεύονται, συσκέπτονται και ξαναδοκιμάζουν ώστε να αποφασίσουν ποια προϊόντα είναι άξια για διάκριση. 

Επί 120 ημέρες – από τον Μάρτιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου – δοκίμασαν απόλυτα επαγγελματικά, με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας, περισσότερα από 14.000 υψηλής ποιότητας προϊόντα, από 87 χώρες του κόσμου για να απονείμουν τα βραβεία με τα χρυσά αστέρια, που προσφέρουν στο κάθε βραβευμένο προϊόν διεθνή αναγνώριση.

Η απίστευτα υψηλή δυσκολία διάκρισης ενός προϊόντος στον διαγωνισμό, επιβεβαιώθηκε και το 2024, καθώς δόθηκε μόνο σε 250 περίπου προϊόντα η ανώτερη διάκριση των 3 Χρυσών Αστεριών από τα +14.000 προϊόντα που συμμετείχαν συνολικά, αντιπροσωπεύοντας ένα ποσοστό 1,50 περίπου. Σημειώνεται ότι όπως πάντα, έτσι και φέτος, ένα ποσοστό μικρότερο από το 10 των συμμετοχών βραβεύεται με 2 χρυσά αστέρια, που αποτελεί επίσης πολύ υψηλή διάκριση.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έχοντας ήδη τιμηθεί στο παρελθόν με 37 συνολικά βραβεία Χρυσών Αστεριών από τον διαγωνισμό Great Taste Awards, συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά με τα καινοτόμα ελαιοπροϊόντα τους και τιμήθηκαν με τρεις (3) υψηλές αλλά και μοναδικές βραβεύσεις, συμπληρώνοντας έτσι το μοναδικό αριθμό 40 βραβείων Great Taste Awards συνολικά.

 

Αναλυτικά, τα  βραβεία για το 2024 είναι:


Βιολογικές Ελιές ΚΑΛΑΜΩΝ - 3 Χρυσά Αστέρια

ARMONIA Βιολογικό - 2 Χρυσά Αστέρια

OLEOASTRON Gourmet Evoo - 1 Χρυσό Αστέρι

 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Βιολογικές Ελιές Καλαμών των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου είναι οι μοναδικές ελιές που βραβεύθηκαν με 3 Χρυσά Αστέρια για το 2024, σε όλη την κατηγορία των ελιών από όλες τις χώρες, ενώ παράλληλα βρίσκονται ήδη στα τελικά, όπου μετά από νέα επαναξιολόγηση των κριτών θα είναι υποψήφιες για τα OVERALL βραβεία με τον τίτλο “GOLDEN FORKS”, τα οποία και θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του φημισμένου διαγωνισμού, δικαιώνει την προσπάθεια των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στη δημιουργία μοναδικών γευστικών συνδυασμών στα ελαιοπροϊόντα τους, ενώ είναι πλέον σαφές πως ανήκουν στην παγκόσμια ελίτ των gourmet τροφίμων.

Ταυτόχρονα, τα τρία (3) συγκεκριμένα βραβεία των χρυσών αστεριών στα Great Taste Awards του Λονδίνου συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 996 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες  Σακελλαρόπουλου, σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο, σηματοδοτώντας  ένα παγκόσμιο ρεκόρ βραβεύσεων για ελαιοπαραγωγό  που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά του βιολογικά ελαιοπροϊόντα (Single Estate Organic producer).


















  



Οδός Εμπόρων