Vekrakos
Spartorama | «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Θα προβληθεί o δεύτερος κύκλος της σειράς

«Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Θα προβληθεί o δεύτερος κύκλος της σειράς - video

Spartorama 31/07/2024 Εκτύπωση Άνθρωποι! Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία
«Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Θα προβληθεί o δεύτερος κύκλος της σειράς
Η ζωή του Άγιου Παΐσιου στην Κόνιτσα μέχρι την κοίμησή του

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς, Άγιος Παΐσιος, Από τα Φάρασα στον Ουρανό, έρχεται στο νέο πρόγραμμα του Mega. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία της πρεμιέρας ωστόσο, πληροφορίες θέλουν τη σειρά να βγαίνει στο δεύτερο μισό. 

Στο καστ των ηθοποιών προστέθηκαν νέα πρόσωπα όπως αυτό της Μαρίνας Καλογήρου, του Ιωάννη Αθανασόπουλου και της Μαρίας Φιλίππου. 

Στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram, μοιράστηκαν στιγμιότυπα από τα γυρίσματα με τους τηλεθεατές να παίρνουν μια μικρή γεύση.  

Η ιστορική-βιογραφική σειρά, παραγωγής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ξεδιπλώνει την ιστορία της ζωής του Αγίου Παϊσίου από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει. Ένας ευλογημένος άνθρωπος, που κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του φώτιζε με τον πνευματικό του λόγο και την αγάπη του τους συνανθρώπους του προς δόξαν Θεού! 

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια. Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία. 

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς θα δούμε την ζωή του Άγιου Παϊσίου στην Κόνιτσα το 1958, που ξεκίνησε η ανοικοδόμηση της Μονής Στομίου. Στην συνέχεια θα θα αποτυπωθεί η μετακόμιση το 1962 στο κελί Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Όρος Σινά και μετά η επιστροφή του στο Άγιον Όρος. Θα ζήσουμε τους ασκητικούς του αγώνες και την απίστευτη αγάπη του για τον κόσμο, τα θαύματα του, αλλά και τον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον καρκίνο, την νοσηλεία του στην Θεσσαλονίκη, μέχρι την οσιακή κοίμηση και την ταφή του στο ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.


newsbeat.gr






  



Οδός Εμπόρων