Vekrakos
Spartorama | Η «Σπάρτη Νέα Πορεία» για τη μη χρηματοδότηση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Η «Σπάρτη Νέα Πορεία» για τη μη χρηματοδότηση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης

Spartorama 16/07/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Οικονομία Παιδεία Πολιτική Πολιτισμός
Η «Σπάρτη Νέα Πορεία» για τη μη χρηματοδότηση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης
Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε από κοινού ν’ αποφασίσουμε τις περαιτέρω παρεμβάσεις μας

Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης τελικά ΔΕΝ εντάσσεται στις χρηματοδοτούμενες από το Ταμείο Ανάκαμψης δράσεις και παραπέμπεται στις καλένδες, παρά τις πολλαπλές δεσμεύσεις των αρμοδίων και μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού, στη Σπάρτη.

Η είδηση έχει απογοητεύσει και εξοργίσει όλους τους Λάκωνες, που θεωρούν ότι το Νέο Μουσείο θα αποτελέσει ορόσημο για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας.

Για την παράταξή μας «ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και την επικεφαλής της, Ντία Τζανετέα, η οποία εργάστηκε με μεθοδικότητα και αυστηρή προσήλωση από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, ολοκληρώνοντας και παραδίδοντας τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη νέα Περιφερειακή Αρχή - μαζί με το ποσό των 2.700.000€ για την ολοκλήρωση των μελετών - η αναφερθείσα εξέλιξη είναι ιδιαίτερα οδυνηρή. Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα όνειρο για το οποίο αγωνίστηκε και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να γίνει πραγματικότητα.

Οφείλουμε, ως Δήμος Σπάρτης, μαζί με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Λακωνίας να αντιδράσουμε και να αγωνιστούμε για να ενταχθεί χωρίς καθυστέρηση το έργο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει το θέμα στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε από κοινού ν’ αποφασίσουμε τις περαιτέρω παρεμβάσεις μας.

 

Εμείς, στην παράταξη «ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», παραμένουμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και συνεχίζουμε να μαχόμαστε για ένα Νέο, σύγχρονο, Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης.

 

Ο τόπος μας το αξίζει!


Οδός Εμπόρων