Vekrakos
Spartorama | Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο: «37ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ 2024»

Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο: «37ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ 2024»

Spartorama 01/06/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Θέατρο Κοινωνία Μουσική Παιδεία Πολιτισμός Σαϊνοπούλειο
Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο: «37ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ 2024»
Το Ίδρυμα έχει ως κύριο μέλημά του να συνεχίσει απρόσκοπτα το όραμα των ευεργετών του αειμνήστων Προέδρων Γεωργίου & Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου

Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα και o Δήμος Σπάρτης σας προσκαλούν στο Σαϊνοπούλειο ΑμφΙθέατρο. 

Το Ίδρυμα έχει ως κύριο μέλημά του να συνεχίσει απρόσκοπτα το όραμα των ευεργετών του αειμνήστων Προέδρων Γεωργίου & Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου διατηρώντας ζωντανή τη φλόγα του Πολιτισμού εστιάζοντας σε αξιόλογες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, που προβάλλουν τις πανανθρώπινες αξίες και δίνουν αφορμή προβληματισμού πάνω σε κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα της εποχής μας μέσα από μια διαχρονική προσέγγιση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:



  

  • Σάββατο 29 Ιουνίου & ώρα 9.00μ.μ.

Συναυλία από τη χορωδία MUSICA του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» 

Με τρεις ευφάνταστες και αντισυμβατικές συνθέσεις, γραμμένες τις τελευταίες δεκαετίες και υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου Δημήτρη Μπουζάνη, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Σαΐνοπούλειο Αμφιθέατρο η χορωδία MUSICA του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Η Musica που ιδρύθηκε το 2013 και απαρτίζεται σήμερα 100 μέλη, απευθύνεται σε ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, που διακρίνονται για την ιδιαίτερη αγάπη στο χορωδιακό τραγούδι. Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το «A Little Jazz Mass» του Βρετανού Bob Chilcott (γεν. 1955) γράφτηκε το 2004 για το Crescent City Choral Festival της Νέας Ορλεάνης και το «Requiem for the Living» του Αμερικανού

Dan Forrest (γεν. 1978) το 2013 μετά από ανάθεση της Hickory Choral Society της Βόρειας Καρολίνας.

Με το ελληνικό μέρος της βραδιάς, η χορωδία Musica και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής αποτίουν φόρο τιμής στον σύγχρονο συνθέτη Γιώργο Κουρουπό.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



  

  • Τετάρτη 3 Ιουλίου & ώρα 9.15μ.μ. ΘεατρΙκή παράσταση

«Μπαμπάδες με ρούμι» των Παπαθανασίου – Ρέππα

Η θρυλική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα με χιούμορ που «σκοτώνει» στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο. 

Μία αιχμηρή σάτιρα, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1996 και διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.

Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από τότε. Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος «κρίση συνείδησης». Έμεινε σκέτη η «κρίση».

Τα πρόσωπα της ιστορίας είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τί μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».

Και τι κάνουν τελικά αυτά τα ανόητα καθάρματα; Σερβίρουν κάτι υπέροχους «Μπαμπάδες με ρούμι» με λιγουλάκι δηλητήριο και …όποιον πάρει ο χάρος. 

Συγγραφείς- Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλης Ρέππας,Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης,Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Παίζουν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 20€, ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 17€ (στο www.more.com)



  

  • Δευτέρα 8 Ιουλίου & ώρα 9.00μ.μ. ΠαΙδΙκή παράσταση

«Το μαγικό κλειδί» από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Ένα υπέροχο παραμύθι της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ, που προσφέρει τροφή για σκέψη, ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της Κάρμεν Ρουγγέρη και της Χριστίνας Κουλουμπή. Το Θέατρο θα γεμίσει χρώματα, χορούς, κοστούμια εμπνευσμένα από παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και ακόμα παραδοσιακή μουσική και τραγούδια της κάτω Ιταλίας, σε ένα σύμπαν όπου η μαγεία της ζωής θα συναντηθεί με αυτή του θεάτρου.

Στο έργο αυτό η συγγραφέας θίγει ζητήματα όπως η Αφοσίωση, η Αλληλεγγύη, η Χαρά της Προσφοράς, η Αγάπη για την Πατρίδα και την Οικογένεια, ο Θάνατος, η Ευτυχία, η Δυστυχία, η Λύπη, η Χαρά, όλα στοιχεία που αναπόφευκτα θα συναντήσουμε σ’ αυτή τη ζωή.

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή - Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10€



  


  

  • Τετάρτη 10 Ιουλίου & ώρα 9.30μ.μ.

Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σπάρτης με το Δημήτρη Μπάσση

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Σπάρτης με τον μαέστρο Σαράντο Κανελλάκο θα παρουσιάσει στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο μια συναυλία - αναδρομή από το χτες στο σήμερα με το Δημήτρη Μπάσση. Μια συναυλία με μεγάλες επιτυχίες κορυφαίων δημιουργών από την προσωπική του δισκογραφία του Δημήτρη Μπάσση καΙ όχι μόνο, και το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής του που σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ερμηνευτικές του ικανότητες που τον καθιστούν  ως  έναν από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές της γενιάς του.

Τραγούδια σύγχρονα και κλασσικά που θα μας ταξιδέψουν, σε όλο το φάσμα της λαϊκής μουσικής μέσα από το πρίσμα της μοναδικής φωνής του αγαπημένου μας καλλιτέχνη πλαισιωμένη από την εξαιρετική φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης μας θα μας χαρίσουν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές!

Μαζί τους:

Τραγούδι: Ελένη Φουντά, Άννα Γιαννάκα

Ακορντεόν/Πλήκτρα: Τάσος Αθανασιάς

Μπουζούκι: Γιάννης Σινάνης

Κιθάρα: Γιώργος Βαρτσάκης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



  

  • Δευτέρα 22 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

Συναυλία Μάριου Φραγκούλη - Γιώτας Νέγκα

Η κορυφαία μουσική συνάντηση του καλοκαιριού

Ο Μάριος Φραγκούλης και η Γιώτα Νέγκα, δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν για πρώτη φορά τις φωνές τους σε μία μοναδική μουσική συνύπαρξη τραγουδώντας για πρώτη φορά μαζί σε Ελλάδα και Κύπρο αυτό το καλοκαίρι.

Οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές θα συναντηθούν για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής παρέα με δεξιοτέχνες σολίστες μουσικούς, ερμηνεύοντας τόσο τραγούδια σταθμούς από την δισκογραφία τους, όσο και σπουδαία τραγούδια μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών που διάλεξαν με αγάπη και ενθουσιασμό

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 18€



  

  • Τρίτη 30 Ιουλίου & ώρα 9.30μ.μ.

Μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, «Η Λίμνη των Κύκνων», παρουσιάζεται από το ROYAL CLASSICAL BALLET, στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

Η πιο ποιητική, ρομαντική αλλά και τραγική ιστορία αγάπης που δεν παύει να γοητεύει τον θεατή.

Για πρώτη φορά τα σκηνικά της παράστασης θα είναι ψηφιακά και τρισδιάστατα με μια νέα αισθητική προσέγγιση. Προσφέροντας έτσι ένα εντυπωσιακό και παραμυθένιο θέαμα που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους!

Το ROYAL CLASSICAL BALLET είναι ένα διεθνούς φήμης μπαλέτο από την Ουκρανία, το οποίο αποτελείται από επαγγελματίες χορευτές με πάθος και μεράκι για την τέχνη τους. Οι χορευτές, απόφοιτοι κορυφαίων Ανωτάτων Σχολών χορού της Ουκρανίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με την υψηλού επιπέδου τεχνική τους μας γοητεύουν και μας μεταφέρουν στον ονειρικό κόσμο του Τσαικόφσκι, δίνοντας ζωή στις ωραιότερες ιστορίες μπαλέτου.

Μουσική: PI Tchaikovsky

Χορογραφία: L. Iwanow and M. Petipa

Σύλληψη: Rimma Wachsmann

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 25€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ, 20€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ& ΠΑΙΔΙΚΟ, 15€ ΑΜΕΑ



  

  • Δευτέρα 5 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.

«Ικέτιδες» του Αισχύλου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν παρουσιάζουν τις Ικέτιδες του ΑΙσχύλου στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο μετά την πρεμιέρα της παράστασης στην Επίδαυρο.

Ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία - ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες.

Η πρωτοτυπία του έργου έγκειται στο γεγονός ότι η κεντρική ηρωίδα είναι συλλογική. Η μουσική ερμηνεύεται ζωντανά από τις γυναικείες φωνές της χορωδίας και γεφυρώνει τη διαδρομή από το χθες στο σήμερα.

Τον Χορό απαρτίζουν μέλη της γυναικείας χορωδίας Chores, νέες ηθοποιοί- σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και χορεύτριες- ακροβάτισσες της ομάδας «Και όμως κινείταιΙ».

 

Μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης 

Επεξεργασία κειμένου και δραματουργίας - Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη

Παίζουν (αλφαβητικά): Λυδία Κονιόρδου, Λουκία  Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης

Κορυφαία χορεύτρια: Χριστίνα Σουγιουλτζή

Κορυφαίες CHORES (αλφαβητικά):  Ελένη Βασιλάκη, Κωνσταντίνα ΓΙαννοπούλου, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Φανή Λύκου, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Δάφνη Παγουλάτου, Ελένη Πιύλιου, Ελίνα Σταμοπούλου, Δανάη Στεργίου, ΝΙκολάΙα ΤρΙανταφύλλου

Κορυφαίες Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης (αλφαβητικά): Νεφέλη Δοδοπούλου, Μυρτώ Καπώλη, Ρένια Κρητικού, Άννα Μωρόγιαννη

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 17 €, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 15 € (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)



  

  • Πέμπτη 8 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.

«Άμλετ» του Σαίξπηρ 

Ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός έρχεται αυτό το καλοκαίρι στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

Με τον Άμλετ ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες, που δημιουργεί τη δική του μυθολογία. Ένας ύμνος στον άνθρωπο, και ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Ένα κείμενο διαχρονικό και βαθιά πολιτικό.

Η παράσταση παρακολουθεί το «γκρέμισμα» ενός κόσμου, ανίκανου να υπακούσει σε κανόνες και ηθική. Σε όλη τη διαδρομή του έργου, ο Άμλετ-Σαίξπηρ, με μοναδικό όπλο την θεατρική μηχανή, δεν σταματά να αποκαλύπτει και να καταγγέλλει.

Καθοριστικό στοιχείο της παράστασης είναι η μουσική που καλείται να «παρακολουθήσει» κάθε σκηνή του έργου, οδηγώντας σε μια διαρκώς αυξανόμενη κορύφωση…

Μετάφραση Γιώργος Χειμωνάς

Επεξεργασία κειμένου - Σκηνοθεσία Θέμης Μουμουλίδης

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Παίζουν: Αναστάσης Ροϊλός, Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θανάσης Δοβρής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γεώργαλης, Δημήτρης Σαμολής, Δανάη Πολίτη κ.ά.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 22 € (Ισχύουν καΙ προσφορές προπώλησης στο www.more.com) ΜΕΙΩΜΕΝΟ 18 € (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)



  

  • Δευτέρα 12 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ
Συναυλία Νίκου Πορτοκάλογλου

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το έκανε στην τηλεοπτική εκπομπή του, το «Μουσικό Κουτί».

Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Σταθερός συνοδοιπόρος του Νίκου, ο απαράμιλλος Βύρων Τσουράπης, νέος τραγουδοποιός και μέλος της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού».

Την σπουδαία μελωδική παρέα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα, οι «Ευγενείς Αλήτες»

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 18€



  

  • Δευτέρα 19 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη

Μετά την παρουσίασή της στην Επίδαυρο η παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, έρχεται στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο. Με βασικό σύμμαχο την εκρηκτικότητα της μουσικής και της κίνησης, επιχειρείται η επέκταση των αισθητικών, λειτουργικών και μορφολογικών ορίων του έργου, σ΄ ένα πεδίο όπου ο λόγος αντιμετωπίζεται ως ηλεκτρισμένο «άσμα» ή ως οργισμένος ύμνος που αναδεικνύει τις αδυναμίες της εξουσίας και των κρατικών λειτουργών που εμπλέκονται με τη διοίκηση της αθηναϊκής πολιτείας. Η σκηνοθεσία κρατώντας το έργο σαν πυξίδα, δημιουργεί μια σύγχρονη σάτιρα, που στην πραγματικότητα τοποθετεί τα επίμαχα και επικίνδυνα προβλήματα της πόλης κάτω από ένα εκτυφλωτικό φως, και έχει ως τελικό στόχο τη δημιουργία μιας παράστασης, συντονισμένης και κορυφούμενης, η οποία παρασύρει το κοινό στον συντονισμό μιας ηλεκτρισμένης τελετής.

Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Δραματουργία - Απόδοση - Διασκευή κειμένου: Άρης Μπινιάρης, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου

Σκηνικά- Κοστούμια: Πάρις Μέξης

Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Κτιστάκης

Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Κώστας Κορωναίος, Στέλιος Ιακωβίδης, Ερρίκος Μηλιάρης, Μιχάλης Βαλάσογλου, Θανάσης Ισιδώρου, Αλεξία Σαπρανίδου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ  23 €, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 20 € (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)



  

  • Τετάρτη 21 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.

Συναυλία διοργάνωσης Σωματείου ΑΜΕΑ με την Πέγκυ Ζήνα σε «Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο»

Η Πέγκυ Ζήνα είναι μια ταλαντούχα καλλιτέχνιδα της γενιάς της με πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της, μια εξαιρετική φωνή που εδώ και 25 χρόνια μας μαγεύει με τα τραγούδια της. Στο πρόγραμμα της εκτός από τα δικά της τραγούδια θα γίνει και αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο από την συνεργασία τους. Μια συναυλία που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού τα έσοδα των εισιτηρίων θα διατεθούν στο Σωματείο Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 23 €, 18 € Προπώληση



  

  • Παρασκευή 23 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.

«Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη

Η εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Ηρακλής Μαινόμενος», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου.

Ο Ευριπίδης στο σπάνια παιζόμενο έργο του, βάζει στο επίκεντρο τον Ηρακλή. Το μυθικό αυτό πρόσωπο, θα κατρακυλήσει στην πιο επώδυνη συντριβή και από ημίθεος θα γίνει μίασμα, μέσα από ένα ανελέητο παιχνίδι των Θεών.

Μέσα από αυτή την παραβολή, με τις έντονες πολιτικές προεκτάσεις, ο Ευριπίδης φωτίζει το ανεπαρκές και «λίγο» της ανθρώπινης ύπαρξης μπροστά σε μια ανώτερη δύναμη - είτε αυτό λέγεται καθεστωτική Τυραννία, είτε Θεός - που καταρρίπτει την ανθρώπινη βούληση και την εξαφανίζει στην ανυπαρξία. Μια σφοδρή κριτική του Ευριπίδη για την απουσία Δημοκρατίας και την εγκατάλειψη των Θεών, γίνεται, παραστασιακά, μια κραυγή απόγνωσης του ανθρώπου μπροστά στην συνειδητοποίηση της αδυναμίας του.

Μετάφραση: Μαίρη Γιόση

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Μουσική: Φώτης Σιώτας

Κοστούμια:Ιωάννα Τσάμη

Κίνηση: Τάσος Καραχάλιος

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Αινείας Τσαμάτης, Νίκος Μήλιας

Χορός - Ζωντανή Μουσική: Φώτης Σιώτας και Δημήτρης Χατζηζήσης 

Χορός: Γιάννης Κλίνης, Γκαλ Ρομπίσα, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Θανάσης Ραφτόπουλος, Αντώνης Αντωνόπουλος

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 25 €, ΜΕΙΩΜΕΝΟ 20 € (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ)


-------

 

Οι παρακάτω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο γραφικό χώρο του Νερόμυλου εντός του Σαϊνοπουλείου Άλσους στη Μαγούλα.



  

  • Δευτέρα 15 Ιουλίου & ώρα 9.30μ.μ.

«Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς- Παράλληλες Ιστορίες» Συναυλία από το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης

Συναυλία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης με τη συμμετοχή σπουδαστών και αποφοίτων, καθηγητών και μουσικών συνόλων όλων των σχολών του για να γιορτάσει τα 140 χρόνια από τη γέννηση του Μεγάλου Μουσουργού Μανώλη Καλομοίρη, τα 40 χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Κωνσταντινίδη - Κώστα Γιαννίδη τα 30 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι και 100 χρόνια από τη γέννηση της μεγάλης Ελληνίδας Ντίβας Μαρίας Κάλλας.

Ένα μουσικό αναλόγιο γύρω από τις ζωές, τις ιδέες και το έργο των μεγάλων ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΘΗΣΑΥΡΩΝ στον ατμοσφαιρικό χώρο του «Νερόμυλου» που βρίσκεται εντός του Σαινοπούλειου Άλσος.

Υπεύθυνοι Μουσικού Συνόλου: Γιάννης Ισμυρνιόγλου, Γιώργος Βόλης

Βιολιά: Παναγιώτης Κωνσταντάκης, Γιάννης Ισμυρνιόγλου, Ταξιάρχης Γκιούλος, Χρύσα Φωτάκη

Κιθάρες: Γιώργος Βόλης, Ταξιάρχης Γκιούλος, Ορέστης Κατσάπης, 

Πιάνο: Μαρία Βελμάχου, Παναγιώτα Σουλιώτη, Θοδωρής Σπηλιώτης, Παναγιώτης Δρακόπουλος

Κρουστά: Ειρήνη Χελιώτη

Κλασικό Τραγούδι: Κωνσταντίνα Ξαστερούλη, Βασιλική Αλεξανδράτου

Τραγούδι: Μάριος Μαχαίρας, Παναγιώτα Χελιώτη, Κωνσταντίνα Ξαστερούλη, Ειρήνη Χελιώτη, Μαριάννα Τσαπάρα, Χρύσα Καπονικολού

Επιμέλεια κειμένων - Αφήγηση: Κυριακή Χελιώτη, Μαρία Καμπούρη,

Μουσική Επιμέλεια: Άννα Διαμαντοπούλου, Κυριακή Χελιώτη, Μαρία Βελμάχου, Γιάννης Ισμυρνιόγλου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Άννα Διαμαντοπούλου

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7€



  

  • Τετάρτη 17 Ιουλίου & ώρα 9.30μ.μ.

«Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη

Το ιστορικό θεατρικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, είναι ένα έργο με εξαιρετική πλοκή και δαιμονιώδη ρυθμό. Έχει έντονο, ιδιαίτερο, σαρκαστικό και κυνικό χιούμορ. Είναι μια διεισδυτική ματιά στην ανθρώπινη κωμωδία που κρύβεται στις μικρές τραγωδίες. 

Με έντονο το λαϊκό στοιχείο, οι ήρωες του έργου είναι «λαμόγια», που μ’ έναν μαγικό τρόπο, σου προκαλούν συμπάθεια, μέσα σε ένα «λούμπεν» μεταπολεμικό περιβάλλον. Οι πικρές αλήθειες που προβάλει ο συγγραφέας, γίνονται γλυκά χαμόγελα στα χείλη των θεατών.

Κείμενο: Δημήτρης Κεχαΐδης

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας,

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ρήγας

Παίζουν: Αλέξανδρος Ρήγας, Αντώνης Κρόμπας

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10 € 






  

  • Δευτέρα 26 Αυγούστου & ώρα 9.30μ.μ.

«Νύχτα γεμάτη θαύματα» μουσική βραδιά από τον Πάνο Λουμάκη 

Ένα μουσικό ταξίδι με ατμοσφαιρικές συνθέσεις από το χώρο της κλασσικής μουσικής, του μιούζικαλ, του έντεχνου τραγουδιού ελληνικού και ξένου, γνωστές μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου κ.ά. ιδανικές για μια καλοκαιρινή νύχτα στον μαγευτικό χώρο του «Νερόμυλου».

Μία μουσική περιπλάνηση γεμάτη συγκίνηση, ευαισθησία και στοχασμό, μία καλλιτεχνική πρόταση ποιοτικής ψυχαγωγίας.

Οι σοπράνο Εύα Μιχελιδάκη και Βασιλική Τσιλιακού και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης, έμπειροι και ευαίσθητοι καλλιτέχνες, με πλούσια καλλιτεχνική πορεία, είναι γνωστοί στο σπαρτιατικό κοινό από προηγούμενες εμφανίσεις τους.

Ο πιανίστας Πάνος Λουμάκης, βαθιά συνδεδεμένος με τη γενέτειρά του, συνδέεται και με το Σαινοπούλειο Ίδρυμα από τα πρώτα καλλιτεχνικά του βήματα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 7 €



  

  • Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου & ώρα 9.00μ.μ.

«Γυνή Πλέουσα» του Αλέξανδρου ΠαπαδΙαμάντη

Η θεατρική ομάδα «Αγγελοπετριά» παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του διηγήματος του Α. ΠαπαδΙαμάντη «Γυνή πλέουσα» μέσα στο φυσικό σκηνικό του «Νερόμυλου» που βρίσκεται εντός του Σαϊνοπουλείου Άλσους και που αναδεικνύει την ατμόσφαιρα του κειμένου του μεγάλου λογοτέχνη. 

Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη

Ενδυματολόγος: Αφροδίτη Αναστοπούλου

Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς

Ερμηνεύουν: Λένια Ξενάκη, Αρκαδία Ψάλτη

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 10 €

 

-------  

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

 

  • Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 & ώρα 20.00

«Σεργιάνι στην Ελλάδα»- 4ο Φεστιβάλ χορευτικών Δημοτικών Σχολείων Δ. Σπάρτης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ


  • Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 & ώρα 21.00

«Η Λακωνία στον κύκλο της ζωής» - Σύλλογοι γονέων και Κηδεμόνων Δ. Σπάρτης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ


  • Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 & ώρα 21.00

«Αλς Αιγιήδος "Μέσα στο διάβα του χρόνου"» - Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος Σπάρτης

ΕΙΣΟΔΟΣ 7€

 

  • Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 & ώρα 21.00

«Πάμε σαν άλλοτε» - Οπερέτα με τη σύμπραξη 8 σχολείων Δ.Σπάρτης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ


  • Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 & ώρα 21.15

«Τα στοιχεία της Φύσης» - Λαογραφική Ομάδα Λακωνίας

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8€, ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ: 5€, ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 6 ΕΤΩΝ: ΔΩΡΕΑΝ


 

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποΙηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 καΙ ώρα 19.00 στο χώρο του γραφΙκού Νερόμυλου του Σαϊνοπουλείου Άλσους στη Μαγούλα.


Οδός Εμπόρων