Vekrakos
Spartorama | Τρικούβερτο Γλέντι στη Μουσική Βραδιά του Στέλιου Καζαντζίδη

Τρικούβερτο Γλέντι στη Μουσική Βραδιά του Στέλιου Καζαντζίδη

Γιάννης Μητράκος 16/05/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Μουσική
Τρικούβερτο Γλέντι στη Μουσική Βραδιά του Στέλιου Καζαντζίδη
Η χαρά και η ευχαρίστηση από την καταπληκτική βραδιά ήταν φανερές στα πρόσωπα όλων!

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  το βράδυ, 15 Μαΐου 2024, στο μεζεδοπωλείο «ΑΕΡΙΚΟ» της Σπάρτης, η προγραμματισμένη Μουσική Βραδιά με τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη, από το Σύλλογο Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας.

Η βραδιά ξεκίνησε με χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου Ηλέκτρας Βλαχονικολού – Μουσικολόγου, η οποία είπε καλωσορίζοντας τα Μέλη και τους Φίλους:

«Αγαπητοί φίλοι, καλωσήλθατε στην αποψινή μας εκδήλωση που είναι μια μουσική βραδιά με τα πιο όμορφα τραγούδια του αξέχαστου λαϊκού μας βάρδου Στέλιου Καζαντζίδη.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται στη θέση της γιορτής του Στέλιου Καζαντζίδη που αντικειμενικοί λόγοι δυσκολίας δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε τον περασμένο Νοέμβρη.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από το καλοκαίρι του 2014 που ιδρύθηκε επίσημα ο Σύλλογός μας, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο 1ος ιστορικός Πρόεδρός μας Θόδωρος Τσαγκαρούλης με μια μικρή ομάδα συνεργατών.

Είμαστε περήφανοι για τη μέχρι τώρα πορεία μας που στηρίχτηκε στη σοβαρότητα, τη συνέπεια και την αγάπη για το έργο του μοναδικού Στέλιου Καζαντζίδη.

Μας τιμά ιδιαίτερα η αγάπη και η εκτίμηση που έχει για το Σύλλογό μας η κυρία Βάσω Καζαντζίδη την οποία φιλοξενήσαμε στο παρελθόν σε πολλές εκδηλώσεις μας.

Το μέλλον αυτού του Συλλόγου βρίσκεται στα χέρια σας. Η δική σας συμπαράσταση και η ενεργός συμμετοχή είναι οι κινητήριοι μοχλοί που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στα επόμενα χρόνια.

Προσμένουμε φυσικά και την ηθική - υλική στήριξη των θεσμικών φορέων, όπως είναι οι Δήμοι της Λακωνίας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να μας δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε κι άλλες δραστηριότητες που θα υπηρετήσουν το καλό ελληνικό λαϊκό τραγούδι και τον πολιτισμό μας.

Μια τέτοια σκέψη αφορά τη διοργάνωση καλοκαιρινής συναυλίας με τα τραγούδια της ξενιτιάς του Στέλιου Καζαντζίδη, με την ευκαιρία της συνάντησης των αποδήμων Λακώνων του Καναδά και της Αμερικής  εδώ στον τόπο μας.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούμε τους τραγουδιστές και τους μουσικούς της λαϊκής μας ορχήστρας, που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο Σύλλογό μας.

Ευχαριστούμε κι εσάς όλους για την παρουσία σας και σας ευχόμαστε «Καλή Διασκέδαση»!».

Το λόγο πήραν στη συνέχεια οι μουσικοί και οι τραγουδιστές που παρουσίασαν ένα κεφάτο λαϊκό πρόγραμμα με τα καλύτερα τραγούδια του αξέχαστου Στέλιου Καζαντζίδη. Σε πολλά απ’ αυτά συμμετείχε όλο το κοινό δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που σύντομα μετατράπηκε σε ένα όμορφο τρικούβερτο γλέντι. Στο κέφι αυτό συνέβαλε κι ένα μεγάλο γκρουπ από Καβαλιώτες επισκέπτες της πόλης μας, που χόρεψαν με την ψυχή τους. Φυσικά δεν υστέρησαν και οι ντόπιοι που διασκέδασαν μέχρι την πρώτη μεταμεσονύχτιο ώρα. Η χαρά και η ευχαρίστηση από την καταπληκτική βραδιά ήταν φανερές στα πρόσωπα όλων!

Αξίζει ιδιαίτερη αναφορά στους δεξιοτέχνες μουσικούς της λαϊκής ορχήστρας του Συλλόγου  και στους σπουδαίους τραγουδιστές που γοήτευσαν το κοινό με την εκπληκτική ερμηνεία τους. Παραθέτουμε τα ονόματά τους χωρίς καμία αξιολογική σειρά:

  • Φώτης Κωστάκης-τραγούδι
  • Στράτης Τριανταφυλλόπουλος-τραγούδι
  • Ηλέκτρα Βλαχονικολού-τραγούδι
  • Κώστας Βεργυρής-μπουζούκι
  • Τέλης Νικολόπουλος-πλήκτρα
  • Κώστας Κακούρος-κιθάρα
  • Νίκος Σταματάκος-κρουστά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Μουσικής Βραδιάς, τους 130 συμμετέχοντες που γέμισαν το ΑΕΡΙΚΟ μέσα κι έξω, τους ιδιοκτήτες Αδελφούς Γεωργίου Βοζόλα και Παναγιώτη Κανακόπουλο και το προσωπικό για την άψογη εξυπηρέτηση. Και του χρόνου!


Γιάννης Μητράκος    



















  



Οδός Εμπόρων