Vekrakos
Spartorama | Καταχειροκροτήθηκε (ξανά) στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού - Οι ομιλίες Γενιδούνια και Κόκκαλη

Καταχειροκροτήθηκε (ξανά) στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού - Οι ομιλίες Γενιδούνια και Κόκκαλη - video

Spartorama 06/04/2024 Εκτύπωση Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Καταχειροκροτήθηκε (ξανά) στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού - Οι ομιλίες Γενιδούνια και Κόκκαλη
«Στα Τέμπη χάσαμε ό,τι πιο ιερό γεννήσαμε»

Η Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την 20χρονη κόρη της Μάρθη είναι αποφασισμένη να δικαιώσει τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών όσες φορές και αν χρειαστεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες. Κάθε φορά καθηλώνει ακόμα περισσότερο καθώς έρχεται να αποδομήσει με στοιχεία και συγκλονιστικές μαρτυρίες την αναλγησία της κυβέρνησης, που αρνείται πεισματικά να δικαιώσει τους 57 νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών. 

Στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου βρέθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής TRAN του Ευρωκοινοβουλίου Karima Delli, ο Επικεφαλής Μονάδας Μεταφορών- Κινητικότητας της Κομισιόν Keir Fitch καθώς και νομικοί, εκπρόσωποι εργαζομένων στον ελληνικό σιδηρόδρομο, επιζώντες και συγγενείς θυμάτων, ευρωβουλευτές και βουλευτές. 

Παίρνοντας το λόγο η Μαρία Καρυστιανού ξεκίνησε λέγοντας πως θα μιλήσει για ένα αδιανόητο σιδηροδρομικό έγκλημα, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 57 ψυχές. 

Ανέλυσε το πώς οδηγήθηκε στην σημερινή του κατάσταση ο σιδηρόδρομος και πως τα οικονομικά συμφέροντα μπήκαν ακόμα και πάνω από την ανθρώπινη ζωή. «Πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να αποτελεί τη μοναδική δικλείδα ασφαλείας στην μετακίνηση των επιβατών εν έτη 2023» αναρωτήθηκε και επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση είχε λάβει προειδοποιήσεις για την μη ασφαλή κίνηση των τρένων, χωρίς όμως να κάνει τίποτα επί της ουσίας, αφού αποδεδειγμένα αγνόησε κάθε προειδοποίηση.


Ο Κώστας Γενιδούνιας, είναι πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Μηχανοδηγών (Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης – ΠΕΠΕ)




Ο Βασίλης Κόκκαλης είναι Βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  μέλος της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη

  


Οδός Εμπόρων