Vekrakos
Spartorama | Τζανετέα: Θα Στηρίξουμε με Όλες μας τις Δυνάμεις το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Τζανετέα: Θα Στηρίξουμε με Όλες μας τις Δυνάμεις το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Spartorama 02/04/2024 Εκτύπωση Κοινωνία Παιδεία Πολιτική Πολιτισμός Υγεία
Τζανετέα: Θα Στηρίξουμε με Όλες μας τις Δυνάμεις το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης
Οφείλουμε να βρούμε λύσεις προκειμένου όλοι μας να αποκτήσουμε το επίπεδο της περίθαλψης που μας αξίζει

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, παρουσία της Διοικήτριας κ. Εύης Παπαγεωργίου, η οποία ενημέρωσε το Σώμα εκτενώς για τις έως τώρα ενέργειες και μετέφερε την πραγματική εικόνα που επικρατεί.

Το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης λειτουργεί χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και καιρό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο και υλικοτεχνικό δυναμικό, ιδιαίτερα σε ειδικότητες αιχμής. Η υφιστάμενη νοσηλευτική μονάδα αποστερείται αναγκαίων υποδομών, με υποστελεχωμένες κλινικές, οι οποίες καλούνται να καλύψουν μεγάλο ποσοστό από τις επείγουσες υγειονομικές ανάγκες της Λακωνίας.

Ο ρυθμός εξέτασης, διάγνωσης και περίθαλψης ασθενών, αυξάνεται διαρκώς. Η πολυδιάσπαση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι επιφέρει ανησυχητική και αχρείαστη κόπωση, σωματική και ψυχική. Τέλος, οι ασθενείς υφίστανται πολύωρη αναμονή, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων, κατά την είσοδό τους στο Τμήμα Επειγόντων, στο οποίο το ελάχιστο προσωπικό υπερβάλει εαυτόν για την ανακούφισή τους.

Η επικεφαλής της παράταξης ΣΠΑΡΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, γνωρίζοντας το θέμα εκ των έσω, λόγω της αυτοδιοικητικής της εμπειρίας, στάθηκε υπέρμαχος της συστράτευσης των δυνάμεων του τόπου μας, προκειμένου να προωθηθούν και υιοθετηθούν από την επίσημη πολιτεία λύσεις, που θα εξυπηρετήσουν το συμφέρον του Νοσοκομείου και θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του. Επιδιώκοντας τη σταδιακή αποκλιμάκωση του εργασιακού κλίματος και τη δημιουργία ατμόσφαιρας ασφάλειας και σταθερότητας για τους σκληρά εργαζομένους του Νοσοκομείου μας, η Ντία Τζανετέα πρότεινε:

  • Ένταξη του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης στην κατηγορία των Νοσοκομείων άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών.
  • Προκήρυξη θέσεων εργασίας που θα  ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες που Νοσοκομείου – με έμφαση στην άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών Ιατρικών θέσεων.  
  • Υπαγωγή του νοσηλευτικού προσωπικού στο κλάδο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
  • Τέλος, να εισαχθεί τροπολογία που να επιτρέπει στους Ο.Τ.Α. Α’ βαθμού την θέσπιση οικονομικών κινήτρων για τους γιατρούς της περιφέρειάς τους.

Τα προβλήματα παραμένουν. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε αμέτοχοι σε αυτά. Οφείλουμε να βρούμε λύσεις προκειμένου όλοι μας να αποκτήσουμε το επίπεδο της περίθαλψης που μας αξίζει.

Είναι γεγονός ότι το 2027, στο νομό μας θα λειτουργήσει ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, δωρεά του Ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, για την λειτουργία του οποίου έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες άδειες, μελέτες και έργα που πρέπει να γίνουν. Είναι στοίχημα για όλους μας να εξασφαλίσουμε και το απαραίτητο προσωπικό.

Αν όλοι παραδεχόμαστε ότι «τον τόπο τον κάνουν οι άνθρωποι», είναι απολύτως αναγκαία η άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα οδηγήσουμε όλες μας τις δυνάμεις.


Οδός Εμπόρων