Vekrakos
Spartorama | Σχολική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης

Σχολική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης - video

Spartorama 31/03/2024 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Σχολική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ του Δήμου Σπάρτης
Από τον μαθητικό όμιλο του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης

Στο πλαίσια του εορτασμού της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου και της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο όμιλος του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος» με θέμα «ο παραδοσιακός πολιτισμός: η αξία της λαϊκής δημιουργίας» σε εποικοδομητική συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τον Δήμο Σπάρτης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 11:00, στον εσωτερικό χώρο του ΚΑΠΗ Σπάρτης επί της οδού Γκορτσολόγου 119, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη σχολική εργασία με θέμα τον παραδοσιακό χορό «Στου Παπαλάμπρου την αυλή ή η Παπαλάμπραινα».

Ο σκοπός ήταν να προβληθεί η Λαογραφία και αναδειχθεί η ενεργητική συμμετοχή των μαθητών µέσω της εθελοντικής προσφοράς, ως καλή πρακτική πολιτισμού και ποιότητας ζωής, αλλά και να προαχθεί η κοινωνική και διαγενεακή αλληλεγγύη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Θεοφάνης Λάζαρης, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και ΔΕ Μυστρά, ο κ. Παναγιώτης Θεοδωρακάκος, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Σπάρτης και η κυρία Γεωργία Λιακοπούλου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ήταν η παρουσιάστρια της όμορφης αυτής εκδήλωσης. Τους μαθητές του ομίλου συνόδευσαν οι καθηγήτριες, η κ. Βασιλική Φωτάκου, Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής και η κ.Κανέλλα Γρουσουζάκου, Θεολόγος. Τα ηχητικά συστήματα συντόνισε ο κ. Πέτρος Διαμαντάκος.


Οδός Εμπόρων