Vekrakos
Spartorama | Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβούλιου

Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβούλιου - video

Spartorama 19/03/2024 Εκτύπωση Άνθρωποι! Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβούλιου
«Η διαδικασία της διερεύνησης στην Ελλάδα εξελίσσεται με τρόπο που πλέον μας βεβαιώνει ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει, για άλλη μια φορά»

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε την Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2024, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού. Η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023», Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της, Μάρθη, στο πολύνεκρο δυστύχημα ζήτησε τη συμπαράσταση της Κομισιόν για να καταργηθεί η ασυλία βουλευτών.

Λίγο πριν τις 18:00, η κα Καρυστιανού έλαβε τον λόγο, αναφέροντας πως καταβάλλονται προσπάθειες για συγκάλυψη των πραγματικών υπευθύνων του δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Ζήτησε από το Ευρωκοινοβούλιο να επέμβει, προκειμένου να αρθεί η ασυλία των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην τραγωδία, ανάμεσά τους και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Η ίδια τόνισε πως βρέθηκε εκεί, «γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», ενώ έκανε λόγο και για μεθοδεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και κάκιστους χειρισμούς, που «προσβάλλουν τη μνήμη των νεκρών». «Η διαδικασία της διερεύνησης στην Ελλάδα εξελίσσεται με τρόπο που πλέον μας βεβαιώνει ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει, για άλλη μια φορά», υπογράμμισε επίσης, προχωρώντας και στην κατάθεση ορισμένων αιτημάτων προς την Επιτροπή.


Πηγή: zougla.gr



  


Οδός Εμπόρων