Vekrakos
Spartorama | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της: Συμμετοχική Όπερα»

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της: Συμμετοχική Όπερα»

Spartorama 26/11/2023 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Συναυλίες
Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού: «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της: Συμμετοχική Όπερα»
Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Mε αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη συναυλία «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της: Συμμετοχική Όπερα», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου για γενικό κοινό (ώρα 19:30)  και τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ώρα 10:00).

Η Συμμετοχική Όπερα αποτελεί μια μουσική εμπειρία για όσους θέλουν να γνωρίσουν την όπερα για πρώτη φορά, αλλά και τους λάτρεις της. Τι είναι όπερα; Ποια είναι τα μυστικά της; Μπορεί στα αλήθεια ένας αμύητος μέσα σε λίγα λεπτά να τραγουδήσει μια άρια μαζί με έναν λυρικό καλλιτέχνη; Στην εποχή του Μότσαρτ και του Βέρντι, οι αντίστοιχοι ποπ σταρ ήταν οι πρωταγωνιστές της όπερας, ενώ οι αγαπημένες μελωδίες, που άκουγε κανείς στην καθημερινότητά του, δεν ήταν άλλες από τις σημερινές άριες, που ανήκουν πια στον χώρο της κλασικής μουσικής.

Η διαδραστικού χαρακτήρα συναυλία με την Κάτια Πάσχου (υψίφωνος), τον Δημήτρη Σιγαλό (τενόρος) και τον Μανώλη Παπασηφάκι στο πιάνο, συστήνει σε μικρούς και μεγάλους, με βιωματικό τρόπο, το έργο και το ρεπερτόριο της Μαρίας Κάλλας, η οποία κατάφερε να αφυπνίσει το αρχαίο ελληνικό δράμα μέσα στις ξεχασμένες ως τότε όπερες του bel canto. Στο πλαίσιο της συναυλίας, θα προβληθεί ένα μίνι-ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα και μαγνητοσκοπημένες ερμηνείες της. Και φυσικά, κατά παράδοση της Συμμετοχικής Όπερας, στο τέλος, κοινό και καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μαζί!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

  

ΠΙΟΠ | Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

Τ: 27310 89315|www.piop.gr


Οδός Εμπόρων