Vekrakos
Spartorama | Ο.Ε.Β.Ε.Λ. - Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: Κάλεσμα Συμμετοχής σε Κινητοποίηση

Ο.Ε.Β.Ε.Λ. - Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: Κάλεσμα Συμμετοχής σε Κινητοποίηση

Spartorama 19/11/2023 Εκτύπωση Κοινωνία Κρίση Οικονομία
Ο.Ε.Β.Ε.Λ. - Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης: Κάλεσμα Συμμετοχής σε Κινητοποίηση
Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 για το Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», στο οποίο περιλαμβάνεται η τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και ευρύτερα των ατομικών επιχειρήσεων, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα εισπρακτικό μέτρο.

Έρχεται, μάλιστα, σε μια περίοδο που τα δημόσια έσοδα αυξάνονται ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας και του πληθωρισμού «απληστίας».

Με βασικό επιχείρημα τη φοροδιαφυγή στοχοποιούνται ακόμα μια φορά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν τόσο ταλαιπωρηθεί από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και διαχρονικά βρίσκονται στο περιθώριο των δημόσιων πολιτικών.

Το νέο φορολογικό σύστημα των ελεύθερων επαγγελματιών που ουσιαστικά καθορίζει ένα οριζόντιο τεκμαρτό εισόδημα, εάν τελικά εφαρμοστεί θα αποτελέσει την ταφόπλακα για χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές δυνάμεις του και όχι με «τεκμαρτά» απολύτως ανύπαρκτα εισοδήματα.

Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα.

Για όλους εμάς το ζήτημα αυτό αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας και ως εκ τούτου είναι αδιαπραγμάτευτο.

Καλούμε όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αγρότες της Λακωνίας να συμμετάσχουν στη Συγκέντρωση της ΣΠΑΡΤΗΣ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 π.μ. στο Πάρκο του ΟΤΕ στη Σπάρτη, προκειμένου να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας για τις επικείμενες σαρωτικές αλλαγές που έρχονται καθώς και να συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας (Αγίου Νίκωνος 124).

 

Για την Ο.Ε.Β.Ε.Λ.      

Σωτήρης  Ηλιόπουλος                                                                  

Για τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης

Παναγιώτης  Φλώρος





Οδός Εμπόρων