Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
«Έκανες κάτι που να δικαιολογεί αυτή την άνοδο των τιμών ως παραγωγός, ως τόπος αλλά και ως χώρα;»
Οι τιμές χονδρικής των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων και
όχι του λαδιού (δεν υπάρχει όρος λάδι επίσημα, όπως ακούγεται & γράφεται),
έχουν πάρει την ανηφόρα, και έχουν φτάσει στο πιο ιστορικό και υψηλό σημείο των
50 τελευταίων ετών, όπως βλέπετε και στο διάγραμμα (πηγή: Bloomberg - extra
virgin olive oil chart / ποσότητες σε μετρικούς τόνους). Πολλοί με ρωτούν πώς το βλέπεις, ποια είναι η άποψη σου, να
πουλήσει κάποιος παραγωγός ή να κρατήσει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του
προσδοκώντας ακόμη υψηλότερες τιμές; Η απάντηση σαφής... Βραχυπρόθεσμα ΝΑΙ θα ανέβουν. Συμπληρώνω όμως με μια διπλή ερώτηση μου... Ήταν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σου όλα αυτά τα πενήντα
(50) χρόνια ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΈΝΟ ή ΥΠΟΤΙΜΗΜΈΝΟ, τι πιστεύεις τελικά...; Έκανες κάτι που να δικαιολογεί αυτή την άνοδο των τιμών ως
παραγωγός, ως τόπος αλλά και ως χώρα; Δυστυχώς κανείς δεν μου απάντησε μέχρι σήμερα με ΠΕΙΣΤΙΚΑ
επιχειρήματα, ούτε για το ένα αλλά ούτε και για το άλλο, συνήθως φταίνε για όλα
οι υπόλοιποι, οι «άλλοι» της αλυσίδας τροφοδοσίας. «Ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα...» Από ανάρτηση του Γιώργου Σακελλαρόπουλου στα ΜΚΔ