Vekrakos
Spartorama | «Οι Πράσινες Καβίλιες» από τον Γιώργο Πουλοκέφαλο

«Οι Πράσινες Καβίλιες» από τον Γιώργο Πουλοκέφαλο

Γεώργιος Πουλοκέφαλος 12/08/2023 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική
«Οι Πράσινες Καβίλιες» από τον Γιώργο Πουλοκέφαλο
Υποστηρικτές εν γνώσει τους μιας κουστωδίας με μόνη επιδίωξη την επιστροφή στην καρέκλα της τοπικής εξουσίας!

Στο δρόμο προς την κάλπη του Β Αυτοδιοικητικού βαθμού στην Πελοπόννησο κάπου χάνεται η μπάλα και μαζί και η αξιοπιστία της Κεντροαριστεράς! Ξεστρατίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια!

Αλλά η αλήθεια πρέπει να λάμψει!

Δεν γίνεται διαφορετικά! Θα ειπωθούν αλήθειες, όλα στο φως!

Ευθύς εξ αρχής το ΠΑΣΟΚ δήλωνε ότι θα καταθέσει την δική του αυτοδιοικητική πρόταση γιατί θέλει να κάνει καταγραφή δυνάμεων! Τώρα τι είδους καταγραφή δυνάμεων θα κάνει όταν υπάρχει η πρόσφατη  αναμέτρηση των Εθνικών εκλογών, αυτό είναι θέμα προς συζήτηση, αλλά ας πάμε παρακάτω!

Αυτή η καταγραφή δυνάμεων για να είναι αξιόπιστη και αυθεντική θα πρέπει να έχει τον χώρο ενωμένο σε μία κατεύθυνση, με συνοχή και ενιαία έκφραση. Όταν ένα μεγάλο στελεχιακό δυναμικό σύρεται πίσω από την υποψηφιότητα Τατούλη, όταν βουλευτής εκφράζεται θετικά για την υποψηφιότητα Τατούλη, όταν σχεδόν ολόκληρες Νομαρχιακές Επιτροπές δηλώνουν ότι πρέπει να στηριχτεί ο Τατούλης από την πρώτη Κυριακή, τότε για ποια ενιαία έκφραση μιλάμε! Όταν η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ της Πελοποννήσου επιμένει στην στήριξη Τατούλη!

Και το πρώτο κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει είναι τι πράττει το επίσημο κόμμα από τη στιγμή που γνωρίζει ότι ένα μεγάλο στελεχιακό δυναμικό όχι απλώς στηρίζει αλλά και είναι υποψήφιοι με την «Νέα Πελοπόννησο»!

Γιατί δεν λαμβάνει μέτρα αποτροπής αυτών των κινήσεων ; Γιατί δεν διαγράφει όλους αυτούς που θέλουν να πατάνε σε δύο βάρκες;

Προφανώς και δεν το κάνει και δεν θα το κάνει γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί! Δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με τα τοπικά στελέχη του Πασόκ κυρίως της Μεσσηνίας, της Αργολίδας και της Αρκαδίας! Με όλα αυτά τα δεκανίκια, τις «ουρές» του κ. Τατούλη!!!

Και που καταλήγουμε σε μια ηρωική υποψηφιότητα του συμπαθούς κατά τα άλλα κ. Κουτσούλη, μιας ισχνής μειοψηφίας για να κρατηθούν τα προσχήματα!  Και ακόμη πιο πολύ για να συγκρατηθούν οι πασοκικές διαρροές προς τη ΝΔ κυρίως της Μεσσηνίας υπό το φόβο μήπως και πιάσει το 43 από τον πρώτο γύρο και τελειώσει το παιχνίδι εκεί!

Επομένως τι θα αποφέρει η δήθεν καταγραφή των δυνάμεων του Πασόκ στην Πελοπόννησο?

Στην καλύτερη περίπτωση τον επικεφαλής και έναν ακόμη  περιφερειακό Σύμβουλο!

Για αυτό πασχίζουμε Οδυσσέα;;;

Για 2 συμβούλους από τους 45!!!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη! Ένα ολόκληρο κόμμα σέρνεται στη κυριολεξία από ένα άθροισμα στελεχών του τοπικού πασοκικού χώρου εκεί που θέλουν να το πάνε αυτοί!

Τα αυτοδιοικητικά στελέχη νυν και πρώην, σε έναν υποτυπώδη διάλογο που προηγήθηκε αγνοήθηκαν τελείως, γιατί προφανώς ήταν εμπόδιο στο ανίερο σχέδιο τους! Γιατί τα αυτοδιοικητικά στελέχη που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την ανθρωπογεωγραφία της Πελοποννήσου είχαν την άποψη  ότι μόνον με συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς του Πασοκ, του Σύριζα, των οικολόγων και όλων των ανένταχτων θα μπορούσε ένα τέτοιο σχήμα να περάσει στον β γύρο και από εκεί και μετά όλα να παίζονται!

Υπήρξε η σοβαρή πρόταση για κοινό υποψήφιο τον Γιώργο Μπέζο που όμως απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το παρεάκι της Μεσσηνίας, γιατί αυτό προφανώς χαλούσε τη σούπα των υποστηρικτών του Τατούλη που πασχίζουν πάση θυσία να τον βγάλουν στο δεύτερο γύρο!

Εκόντες άκοντες λοιπόν να καταγράψουμε την τύφλα μας!

Ας πάει και το παληάμπελο!

Να γίνουμε όλοι εμείς, οι πράσινες καβίλιες που θα στηρίξει ένα σάπιο αποτυχημένο σύστημα! Αυτό θέλουν κάτι αστείοι τύποι που νομίζουν ότι όλα κινούνται γύρω τους.

Αυτό αποφάσισε και μια κατώτερη των περιστάσεων Επιτροπή που θα καθόριζε τάχα μέσω δημοκρατικού διαλόγου τις θέσεις για την εκλογική αναμέτρηση των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών!!!

Ε όχι! Είναι στιγμές ευθύνης για όλους! Αυτός που θέλει να προσεγγίζει τα γεγονότα με σοβαρότητα επιλέγει το δρόμο της αποχής από αυτήν την μεθόδευση, από αυτή τη παρωδία!

Όσοι δεν το βλέπουν αυτό ας επιλέξουν να συρθούν πίσω από τους σκελετούς που ξετρυπώνουν από τις ντουλάπες κάθε φορά που μυρίζονται ρόλο και που δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν στη κοινωνία της Πελοποννήσου! Υποστηρικτές εν γνώσει τους μιας κουστωδίας με μόνη επιδίωξη την επιστροφή στην καρέκλα της τοπικής εξουσίας! Ας γίνουν και οι καβίλιες και τα πράσινα ξυλοπόδαρα ενός δήθεν υπερεκτιμημένου «μάγου» με ξεθυμασμένο εκτόπλασμα!!! 

 

Γιώργος Πουλοκέφαλος


Οδός Εμπόρων