Vekrakos
Spartorama | «Στρατηγός Ηλίας Γλεντζές, Αθάνατος!» από τον Θεοφάνη Λάζαρη

«Στρατηγός Ηλίας Γλεντζές, Αθάνατος!» από τον Θεοφάνη Λάζαρη

Θεοφάνης Λάζαρης 28/06/2023 Εκτύπωση Άνθρωποι! Κοινωνία Λακωνία
«Στρατηγός Ηλίας Γλεντζές, Αθάνατος!» από τον Θεοφάνη Λάζαρη
«Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ στην μνήμη του γιατί χάρη και σ΄ αυτόν μπορούμε ν΄ ανασαίνουμε τον αέρα της πατρίδας μας, γιατί η ζωή του μας δείχνει το δρόμο που πρέπει ν΄ ακολουθήσουμε αν θέλουμε να υπάρχουμε ως Έλληνες»

Όταν οι πράξεις στο πεδίο της μάχης δείχνουν ταυτόχρονα με την ανδρεία και την προσήλωση στο καθήκον την περιφρόνηση του θανάτου, όταν το ήθος, η ευγένεια, η ταπεινότητα, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο είναι βασικά συστατικά στοιχεία του χαρακτήρα, τότε ναι η αθανασία ως έννοια έρχεται και βρίσκει τον πιο γνήσιο εκφραστή της στις συνειδήσεις όλων όσων στάθηκαν σκανδαλωδώς τυχεροί, αφού γνώρισαν σ΄ αυτή τη ζωή τέτοιους ανθρώπους.

Από σήμερα ο σύγχρονος Κολοκοτρώνης της Λακωνίας, ο θρύλος Στρατηγός Ηλίας Γλεντζές χαράζει τη λευτεριά Ελλάδος και Κύπρου απ΄ τους ουρανούς.

Δοξάζουμε τον Κύριο που τον γνωρίσαμε. Κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ στην μνήμη του γιατί χάρη και σ΄ αυτόν μπορούμε ν΄ ανασαίνουμε τον αέρα της πατρίδας μας, γιατί η ζωή του μας δείχνει το δρόμο που πρέπει ν΄ ακολουθήσουμε αν θέλουμε να υπάρχουμε ως Έλληνες.

Δεν υπάρχει θάνατος γι΄ αυτόν. Υπάρχει μόνο θέληση και προσμονή να τον συναντήσουμε στους ουρανούς.


ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΛΕΝΤΖΕΣ, ΑΘΑΝΑΤΟΣ!


Θεοφάνης Λάζαρης


Οδός Εμπόρων